IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специален Chevrolet Corvette се крие от полицията над 40 години

Автомобилът е в лошо състояние, но ще бъде възстановен (ВИДЕО)

Специален Chevrolet Corvette от 1968 г. бе открит в хамбар, но не това е интересното в следващата история, защото за такива находки се съобщава ежедневно. Впечатляващото за намерения автомобил в една плевня в Северна Алабама е, че се крие там над 40 години от полицията, разказва Junkyard Life в YouTube.

 

1968-corvette-barn-find-427-legend.jpg

 

През 1974 г. някой си американец, наричан Големия Блок Майк, купува Chevy Corvette C3, като тогава колата е специална сама по себе си. Като тийнейджър в гимназията с треска за Corvette, Майк работи на непълен работен ден в магазин близо до представителство на Chevy, специализирано в продажбите на Corvette. След известни преговори Майк купува C3 Convertible, оборудван със 7,0-литров V8 двигател с мощност 390 к. с. за около $2900.

Използван основно за забавление, Майк печели голяма репутация по улиците по това време главно, защото притежава най-бързата кола в града. Но тази слава изглежда не е убягнала от вниманието на местната полиция.

 

1968-corvette-427-barn-rescue-side-new-wheels.jpg

 

Един ден след злощастно преследване с ченгетата, Майк успява да избяга и да се скрие. Но трябва да скрие и колата, а поради факта, че Corvette е запомняща се марка и модел, още повече този е и със следи от лека катастрофа, принуждава собственика да прибере автомобила в гараж. И така над 40 години, за да не го хванат.

Развръзката идва в сегашно време, след като е имало опасност постройката, в която е била колата да се срути, поради което се е наложило преместването на изоставения автомобил. И в момента тече реставрацията на този Corvette.



Chevrolet Corvette C3 се произвежда от 1967 до 1982 г. Двигателите и компонентите на шасито са предимно пренесени от предишното поколение, но купето и интериорът са нови. Автомобилът поставя рекорди по продажби с 53 807 бройки за моделната 1979 г. C3 е третото поколение на Chevrolet Corvette и бележи втория период, когато Corvette ще носи името Stingray, макар и само за моделните години 1969 - 1976.

Общо са произведени около 7000 Chevrolet Corvette 1968 в тази версия и сега цената на машина в добро състояние може да надхвърли 100 000 долара. Спортният автомобил е в състояние да ускори до 100 км/ч за 6 секунди и да развие скорост 220 км/ч.

 

 

0 от 500