IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-луксозния Ranger в историята

Версията Platinium получи турбо V6 двигател и уникални дизайнерски елементи

Американският производител Ford представи нова версия на пикапа си Ford Ranger, която е и най-луксозната в историята на модела. Тя получава името Platinum и се присъединява към вече наличните Ranger Raptor, Ranger, Wildtrak, Ranger Limited, Ranger XL и Ranger XLT.


Ford Ranger Platinium


Стандартно този пикап ще се предлага с 3,0-литров турбодизелов V6, който развива 247 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 10-степенна автоматична, като мощността достига до четирите колела чрез нова електронно-контролирана система за задвижване на всички колела. В Platinum трансмисията е монтирана на специални стойки, които са преработени, за да намалят шума и вибрациите. Резултатът, според Ford, е по-усъвършенствано и отзивчиво представяне, независимо от условията.

Визуално Ranger Platinum се различава от останалите членове на семейството Ranger с по-усъвършенствания си екстериор, който включва 20-цолови джанти, отличителна радиаторна решетка и нови характерни дневни светодиоди. Матричните LED клъстери за фарове са стандартни за новото оборудване, както и плавно затварящата се врата на багажника и кожената тапицерия на седалките.


Ford Ranger Platinium


Акцентите в кабината включват седалки с електрическо задвижване в 10 посоки с функции за отопление и охлаждане, както и ново по-усъвършенствано вътрешно вътрешно осветление. Пикапът получава и усъвършенствани системи за подпомагане на водача. Те включват активна помощ при паркиране, предупреждение за мъртва зона с предупреждение за напречен трафик и покритие на ремарке, предупреждение за смяна на лентата и 360-градусова камера.

Всички тези функции са стандартни за топ-гамата Ranger за Европа, който вече се продава из целия континент, като първите доставки за клиенти са планирани за късната пролет на 2023 г.


Още снимки на луксозния пикап - вижте в галерията:


0 от 500