IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 205 GTI се връща на пазара

Легендарният хот-хеч получи по-мощен двигател и други подобрения

Британското подразделение на Peugeot върна в своята гама от емблематичния хот-хеч 205 GTI. Колата вече може да бъде поръчана, но цената е доста солидна – 55 000 британски лири (63 850 eвро), като не се съобщава в какъв тираж ще бъде произведена.


Peugeot 205 GTI


На външен вид възроденият хечбек не се различава от оригиналния модел. Събощава се, че върху купето на автомобила е нанесено специално керамично покритие и антикорозионен агент, което не е правено с колата през 80-те години.

Вътрешното оборудване включва дигитален инструментален панел, нов волан, обвит с алкантара, аудиосистема Blaupunkt с Bluetooth и централно заключване.


Peugeot 205 GTI


Специалистите са увеличили и мощността на 1,9-литровия двигател от 128 на 200 к.с. Това е постигнато чрез използването на електронен блок за управление, нов разпределителен вал и изпускателна система. Двигателят е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия.

Възроденият Peugeot 205 GTi също така е получил диференциал с ограничено приплъзване, нови стабилизиращи щанги, амортисьори Bilstein и спирачки от AP Racing. В модернизирането на популярния модел е участвала и британската компания Tolman Engineering.


Още снимки на възродения хот-хеч - вижте в галерията:


0 от 500