IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет коли на ток стигнаха до финала на „Автомобил на годината“

Renault Austral и Peugeot 408 са единствените модели с ДВГ, които ще спорят за отличието

Общо 45 модела попаднаха в предварителния списък на претендентите за „Автомобил на годината 2023“, но в крайна сметка до финала стигнаха 7 превозни средства. От тях 5 са изцяло електрически и само 2 са конвенционални, тоест разполагат с двигатели с вътрешно горене.


Jeep SUV


Любопитното е, че от надпреварата отпаднаха два нови италиански кросоувъра - Alfa Romeo Tonale, Ferrari Purosangue, както и китайският седан Xpeng P5. За първото място обаче ще спорят френските Renault Austral и Peugeot 408, които разполага с бензинови мотори.

Петте изцяло електрически превозни средства са Jeep Avenger (първият електрически кросоувър на марката - на горната снимка), Nissan Ariya, Kia Niro, Subaru Solterra/Toyota bZ4X (на долната снимка) и миниванът Volkswagen ID.Buzz, който само преди дни получи две нови системи за подпомагане - паркинг с функция за запомняне на предишни маневри и полуавтопилот Travel Assist.


Toyota


Победителят ще стане известен по време на автосалона в Брюксел през януари, като ще бъде избран от автомобилни журналисти от 22 европейски държави. Както е известно, „Автомобил на 2022 година в Европа“ е Kia EV6, която спечели последното издание на престижния конкурс.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Наистина прилича на дъстър ахахаха
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    5 коли на ток фръц пръц!
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Ако трябва със заличаваща съзнанието и мисълта и понятието за човек масивна ,вредна и обезличаваща реклама и брутално погубващи законодателни репресивни мерки и ако трябва с бой и полиция,както беше с уж ковид...- Но!...- пак ще ви пробутат ел убийците на озона и човека,пак ще ги лансират и насила ще ви задължат да ги купувате,нищо че са най свирепите оръжия за човешкото здраве и природата!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    тоя jeep на картинката прилича на дачия дъстър
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #3Богатите хора, за които електричните са най-достъпни (те са основната им клиентела) ненормални ли са? Има една приказка: щом си умен, що си беден?
  • #3
    7 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стига ни занимавахте с тези вибратори! Джендовете да си ги карат, но вече прекалявате с налагането им. Разберете, че нормалните хора не карат електрокари. Отделете се в някакъв клуб на извратеняците, ходете си на прайдовете, но не ни го налагайте насила с джендърските си пропагандни методи чрез медии, реклами, сайтове и телевизия. Писна ни от вас еднополовите!Даже и в световното по футбол се намесихте и направихте интрига.За вас няма нищо свято щом откраднахте дъгата на децата и стана знамето ви
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Туйота могат само да си мечтаят да се доближат до Киа, за Нисан и Джип изобщо няма какво да коментирам, иначе кола преди да минат 1-2 години от както е пусната си е риск и си е за бета тестери.
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще спечели този, който си плати. Тоест огромен шанс има да спечели онзи автомобил на който му падат колелата при рязко потегляне или спиране и не може да зарежда при минусови температури. Онзи автомобил от който продадоха 374 броя, които на втория ден след началото на продажбите бяха изтеглени и вече седми или осми месец не се карат, защото инженерите не могат да установят причината за падането на колелата за да я отстранят. Но това по никакъв начин не пречи да стане автомобил на годината!