IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai възражда концепцията Pony Coupe от 1974 г.

Корейците ще си партнират с италианския дизайнер Джорджето Джуджаро

Корейският автомобилен производител Hyundai ще работи с италианското дизайнерско студио GFG Style, основано от Джорджето Джуджаро и неговия син Фабрицио, за възраждането на концепцията Pony Coupe от 1974 г., която дебютира на автомобилното изложение в Торино преди 48 години.

 

Hyundai-Pony-Coupe-Concept-3.jpg

 

Идеята за оригиналния Pony Coupe Concept се формира през 1974 г., когато азиатците се свързват с Джорджето Джуджаро за проектирането на нов модел. На него е възложено да измисли автомобила, да създаде чертежи и да построи пет прототипа, единият от които е купе. Корейците се надяват тогава да продават Pony Coupe в Северна Америка и Европа, но проектът е прекратен през 1981 г.

Сега Hyundai обяви плановете си да възстанови концепцията Pony Coupe по време на среща на двамата Джуджаро с главния креативен директор на Hyundai Motor Group - Люк Донкерволке, както и изпълнителния вицепрезидент и ръководител на Глобалния дизайнерски център на Hyundai Motor – Сангйоп Ли, който преди това е работил за General Motors и Volkswagen AG. Hyundai ще представи преустроената концепция през пролетта на 2023 г.

 

Hyundai-Pony-Coupe-Concept-2.jpg

 

„Ние сме абсолютно развълнувани да приветстваме Джорджето и Фабрицио в Сеул и очакваме с нетърпение да си сътрудничим с тях и GFG Style по този необикновен дизайнерски проект - каза белгиецът Донкерволке. - Проектът не само има историческа стойност, но също така представлява обмен, който може да проправи пътя за повече сътрудничества в бъдеще.“

Концепцията Pony Coupe от 1974 г. се смята за ключова част от наследството на Hyundai и отличителен белег на визията на председателя и основател на компанията Джу Юнг Чунг. Дизайнът, както и на други превозни средства на Pony, все още може да се усети, като е повлиял пряко върху изцяло електрическия Ioniq 5 и водородно-хибридната концепция N Vision 74.

 

Hyundai-Vision-N-74-1.jpeg

 

Проектирах Hyundai Pony, когато бях още млад дизайнер в началото на кариерата си - каза Джорджето Джуджаро. - Чувствах се много горд, че бях отговорен за създаването на превозно средство за компания и държава, които бяха на път да поемат към жестоко конкурентен глобален пазар. Сега съм дълбоко благодарен, че Hyundai ме помоли да го възстановя за бъдещи поколения и като честване на наследството на марката.”

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Красиво е!
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    И след като стана дума за актуалното ПОНИ на ХюнДАЙ, то не е ли КРАЙно ВРЕМЕ, 2та автори - Пешо и Антони да се фанат за ръце и да поднесат на добрата заинтересована аудитория новия СЕНЗЕЙШЪНЪЛ концептуален продукт на въпросния премиум-ЛЮКС-Бранд, а именно: ел.кабриото CONVERITBLE X Concept, който с визия, крассота, елегантен дизайн и перфектен самолетен кокпит /а ла СААБ/ плюс възхитителната естетически плавна линия преминаваща през цялата машина споко грабва дъха и очите на посетителите в L.А!
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    ЕТО откъде създателите на Сайбър-Трака на ИЛОН са почерпили своите идеи. Уатевър, но 1 ЦИТАТ: по време на среща на двамата, водещият дизайнер Джуджаро с главния креативен директор на Hyundai Motor Group Люк Донкерволке... И тука авторът Антъни заборави да добави, че въпросният ЛЮК - бегал надалече от АУДИ и Ко... понастоящем е и БОСС /CEO/ на водещият НОВ премиум-люкс бранд GENESiS на епиkYpейците, което ще рече, че това малко бижу също като новите им великолепни творби ще види скоро бел свет!