fallback

Шокиращо – VW Golf вече е по-скъп от Audi A3

Цените на популярния хечбек продължават да растат

Най-популярният доскоро автомобил в Европа – Volkswagen Golf, вече е по-скъп от „братчето“ си Audi A3. Това става ясно от официалните цени на двата модела за германския пазар, които шокираха някои автомобилни експерти.

Както при повечето нови автомобили на пазара, стойността на Volkswagen Golf продължава да расте през последните няколко месеца. Така цената на модела надхвърли 30 000 евро за базовия вариант. Версията с 1,0-литров TSI двигател със 110 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия в ниво на оборудване Life Business вече струва 31 060 евро.

За сравнение, Audi A3 Sportback 30 TFSI със същия двигател и трансмисия се предлага на цена от 29 790 евро. Все пак се посочва, че оборудването на двата модела е различно, като при Audi допълнителните екстри струват повече и съответно цената на автомобила ще се увеличи.

Факт е обаче, че разликата в цените на двата автомобила, които технически са идентични, са минимални. И което е още по-интересното – Golf е по-скъп. На германския сайт на Volkswagen се посочва, че цените на хечбека стартират от 29 560 евро, докато в същото време на страницата на Audi обявената минимална цена за A3 е 28 800 евро.

Трябва да се отбележи също, че цената на Volkswagen Golf 8 може дори да нарасне до 62 700 евро, ако клиентът избере версията R 20 Years - спортна версия, чиято мощност нараства до 333 к.с. - фигури. Това е и най-скъпият вариант в цялата история на легендарния модел.

fallback
  • #36
    до #35 ( преди 1 година )
    "викам", че от стар дизел по-прецакващо няма ;)
  • #35
    анонимен ( преди 1 година )
    До 23:Ти с бензинката сигурно не ходиш на автосервиз? Само караш, без ремонт ни нищо. Викаш от бензинката по здраво няма?
  • #34
    Do #22 ( преди 1 година )
    Напълно съм съгласен. Иначе такъв двигател вече има - G16E и го монтират на Yaris GR и Corolla GR :)
  • #33
    Лудория до 31 ( преди 1 година )
    Според мен си напълно прав и затова карам бензин или бензин/газ. Много са малки разстоянията в нашето градче/селце. Но повечето ми приятели като си купуват поредната кола или купуват на вид, или купуват като си смятат километрите за година без да включват поддръжката. Когато един близък си купуваше бензинова Тойота, беше единствения бензинов модел сред 6-7 съседни автокъщи. Всичко друго бе с дизелови мотори. Това преди 5-6 години. Сега може да е различно.
  • #32
    анонимен ( преди 1 година )
    да караш неудачия е диагноза особено ако е нова същото е и с койота
  • #31
    до 27 ( преди 1 година )
    Като казваш детската градина на 800 м ми напомняш за още едно голямо неразбиране на българина относно дизела. Той не е направен за градско каране. В не особено голям град като София (в глобален мащаб) като караш 8-10 километра до работа един дизел особено ако е 3 литров, не може да загрее като хората.
  • #30
    popa ot razgrad ( преди 1 година )
    пропуснали са да кажат с кое ниво на оборудване...цената на А3 е доста подвеждаща защото колата е почти гола...за да заприлича на нормална кола трябва да прибавите поне още 5.000 евро...
  • #29
    до Лудория ( преди 1 година )
    Дааа, уви така е у нас. Гa-ньo с БМВ за 10 хил лв е баровец. Но но ако е със Шкода/Опел/Рено за 50-60 хил лв е бедняк.
  • #28
    Лудория ( преди 1 година )
    Напомня ми историята с една продавачка и нейната забележка за покупите ми. Тя ме пита защо карам Рено. Отговора - защото ми върши работа, евтини са ремонтите и не ми пука като я драскат останалите притежатели на пофьорско книжки. А тя? Е, не те ли е срам да ходиш на дискотека с нея. Аз изненадан. Обяснявам й, че вече не ходя на дискотеки, но дори да ходя, няма да ми пука за колата. Тя - трябва ти Мерцедес. Е класа! Платих и заминах. Та... от продавачка с магазин съвет за кола не искам
  • #27
    Лудория ( преди 1 година )
    И сега какво - значи трябва да си взема голям трилитров дизел на БМВ, за да водя детето до градината ( на 800 метра от нас), да ходя до село, до магазина и 2 пъти на почивка? Какво ми пречи да карам Дачия или Рено и спестените пари да ги инвестирам в нещо разумно или по-добър живот? Ах, да, останалите селяни ще ме гледат все едно съм изпаднал, защото карам евтина кола и по сервизите не ме познават. ;)
fallback
Последни