IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Ferrari тества Lamborghini Huracan STO на пистата си?

Суперколата се подлага на зверки натоварвания във Фиорано (ВИДЕО)

Lamborghini Huracan STO не само е най-хардкорният, ориентиран към пистата вариант на суперколата с V10, но е и най-динамичният и приятен за шофиране. Очевидно дори във Ferrari смятат, че неговият голям конкурент е направил нещо специално със STO, защото само така може да се обясни тази история.


Lamborghini


По-рано този месец YouTuber-ът Varryx забеляза Ferrari да тества Huracan STO на на собствената си писта във Фиорано. Въпреки че е обичайна практика за производителите на автомобили да тестват съперничещи модели за сравнителен анализ, не се случва често да виждаме кола да бъде натоварена до лимита си, както се случва с това Lamborghini.

Във Ferrari очевидно са нетърпеливи да разберат, какво прави STO толкова впечатляващо. По време на видеото шофьорът (вероятно инженер или тестов пилот на Ferrari) подлага Lamborghini-то на сериозни натоварвания, особено в завои. На моменти водачът изглежда се възползва максимално от притискащата сила на STO, режейки завоите и използвайки цялата производителност, която колата предлага.



В сегашния си вид Ferrari няма пряк конкурент на Lamborghini Huracan STO. Най-близкият автомобил в сегашната му гама е F8 Tributo и въпреки че има значително повече мощност от Huracan благодарение на своя V8 с двойно турбо, но той не е толкова фокусиран върху пистата, нито предлага изживяване при шофиране толкова сурово, колкото STO.

Най-очевидното обяснение е, че Ferrari тества Lamborghini като част от своята програма за развитие на нов вариант на F8 Tributo, за да запълни празнината, оставена от 488 Pista. Смята се обаче, че бъдещето на F8 Tributo и F8 Spider виси на косъм след успешното пускане на пазара на хибридното 296 GTB.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    А да бе ( преди 1 година )
    "Secretly testing" .... толкова секретно, че някакъв ютубър с 75к абоната го снима спокойно този тест! Колата дори е облепена с фолио в зоните където гумите хвърлят камъчета! Някой си прави кеф на пистата! Вижте тестовете на коли на Ферари карани от техни пилоти на тази писта, вижте как се кара в този клип! Ясно си личи, че зад волана е аматьор, а "зверскити" натоварвания са абсолютна липса на умения на писта!!
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Отговор: ( преди 1 година )
    Учи се от кoнкуpенцията ...
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Отговорът на заглави ( преди 1 година )
    Учи се от конглокенцията ...
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Свободни съчинения! Ако беше тест на автомобила щеше да е накачулен със сензори които да се виждат поне по броните и калниците!!! "Пилота" грам не държи оптимална траектория в завоите, на няколко пъти прави резки, алогични кривания които с нищо не допринасят за разбиране способностите на колата! Някой гъзар си е платил да си прави кръгчета с новата играчка на легендарна писта! Ферари ако тестват чужда кола, баш на домашната писта ще го правят, да разберат всички!!!!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересно. И яко. Ламбо rockz
  • #1
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Незнам но е факт че Пюросангйе уби Ламбо Уруспията