fallback

Volkswagen ще върне бутоните на волана

VW признава, че хората не харесват чувствителни на допир контроли

Германската компания Volkswagen ще направи завой в прилагането на част от най-съвременните технологии и дори може да се каже, че ще направи крачка назад, като ще върне физическите бутони на волана. Новината идва от изпълнителния директор на гиганта от Волфсбург – Томас Шефер.

 

 

„Ние избистряме нашето портфолио и нашия дизайн, както и опростяваме управлението на нашите превозни средства. Например, връщаме волана с физически бутони! Това е, което клиентите искат от VW“, информира Шефер в социална мрежа за делови контакти LinkedIn.

Volkswagen беше силно критикуван за инсталирането на чувствителни на допир сензорни контроли от двете страни на кормилото на някои от най-новите си продукти. Изглежда, че производителят се е вслушал в отзивите на хората и обещава да реши проблема, като се върне към конвенционалните бутони, които просто се натискат. Новите технологии са страхотни, но защо да се променя нещо, което работи перфектно от десетилетия.

 

 

Обновеният Golf, който трябва да се появи през 2023 г., може да бъде първият, който ще се отърве от сензорния панел. В края на миналия месец беше забелязан прототип с масивен сензорен екран за информационно-развлекателната система, но с традиционни контроли от волана. Много собственици биха казали, че връщането на старите бутони решава само половината от вътрешните проблеми на колата, съобщава Motor1.

Каквито и промени VW да възнамерява да приложи през следващата година с фейслифта на Golf, вероятно ще бъдат пренесени към сродните модели SEAT/Cupra Leon и Skoda Octavia. Да не забравяме, че Golf вече е получил повече мощност на инфоразвлекателната система за по-бърза работа. Имаше и някои проблеми със софтуера, който беше подобрен с актуализации.

 

 

fallback
  • #4
    FenIX ( преди 1 година )
    Това с тъч бутоните е голяма глупост. Непрактична мода. Оня ден карах кола при която всичко беше на тъчскриин. За всяко нещо - радио, климатик и тн. трябва да се вгледаш къде точно натискаш и какво става. При колите с физически бутони хвърляш бегъл поглед къде е копчето и няма нужда да гледаш вече. Много по удобно и най вече безопасно.
  • #3
    Анонимен ( преди 1 година )
    На волана трябва да има или физически бутони или да няма никакви. Не трябва да им повърхности чуствителни на докосване. ЕК се сети да изисква инсталацията на какви ли не системи в автомобила и универсални зарядни, а пък пропусна да нещо толкова важно.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Не е вярно. Последното им поколение волан, засега само на Плад, е САМО с капацитивни бутони. Говореше се, че ги готвят и за Model 3 и Y, но засега слава-богу не са пренесли промяната.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами нормално. Дори Тесла, която маха абсолютно всички излишни копчета и ги мести на тъч дисплея, не е заместила обикновените копчета и джойстици на волана с тъч, а от volkswagen решиха да се правят на много иновативни и да пестят от копчета. Не че и те не направиха глупост с щурвала вместо волан, но май и те върнаха крачка назад с нормален кръгъл волан.
fallback
Последни