fallback

BMW посочи кой ще си купи суперкросоувъра XM

Баварците вярват, че ще привлекат собственици на Urus и G-Class

Представеното само преди седмици BMW XM със сигурност не е автомобил за всеки, но баварският производител смята, че настоящите собственици на луксозни SUV са тези, които ще изберат наследника на легендарния M1.

Това мнение изразиха двама от шефовете на BMW M – главният изпълнителен директор Франк ван Мийл и вицепрезидентът Тимо Реш, който отговаря за клиентите, маркетинга и продажбата. Те гостуваха на BMW M Fest в Южна Африка, където BMW представи пред публика новите M2 и XM, заедно с някои важни подробности за най-новия самостоятелен модел M и неговия целеви пазар.

„Много хора, които карат Lamborghini Urus или Mercedes G-Class, казват: „Искам да имам нещо такова от BMW“ и за нас това беше логичният избор“, каза Ван Мийл. Реш подкрепи това твърдение, като призна, че BMW XM няма да накара съществуващите собственици на M автомобили да преминат към M SUV-модел.

„Това, което си представяме като купувачи на BMW XM, са съществуващите собственици на луксозни SUV автомобили – тези, които вече имат Lamborghini Urus, Bentley Bentayga и Land Rover Range Rover в гаражите си“, коментира на свой ред Реш.

Двамата топ-мениджъри признават, че за тези хора това няма да бъде промяна, а допълнение към колекцията от автомобили, които притежават. Те са категорични, че решението да се следва популярността на SUV-моделите при наследника на M1 е било напълно логично с оглед на случващото се на пазара.

Още снимки на баварския супер-SUV - вижте в галерията:

Според шефовете на BMW M, основният пазар на суперкросоувъра ще бъде САЩ, следван от Китай и Близкия Изток. Самият модел се произвежда във фабриката на баварците в Северна Каролина.

fallback
  • #2
    Ян Бибиян ( преди 1 година )
    Ужасно грозна кола е това BMW XM, новите BMW - та стават все по грозни и по грозни.
  • #1
    Малката М-ка ( преди 1 година )
    Тия се нуждаят от психиатрична помощ.
fallback
Последни