IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-грозното BMW X5 се продава в Швейцария

Цената на единствения такъв автомобил е 49 900 франка

Автомобилът Sbarro XX5 е рядка модифицирана версия на първото поколение BMW X5, представен на салона в Женева през 2002 г. И сега, 20 години по-късно, е обявено за продажба в Швейцария, като цената, която иска продавачът, е 49 900 швейцарски франка.

 

Sbarro XX5-4.jpg

 

Франк Сбаро основава своята тунинг компания в Швейцария през 1971 г., като фирмата е известна със своите щури творения. Някои от тях са наистина уникални и специални, докато други не са. Когато се появява Sbarro XX5 колата получава дори оценка като Най-грозното BMW X5.

Преди 20 години в Женева е показан сребристия SUV, а ателието пуска и втори XX5, боядисан в черно. Именно този автомобил сега се продава в Knecht Automobile. В сравнение BMW X5 E53 (1999-2003), на който е базиран, Sbarro XX5 получава нов дизайн на предницата. 


Sbarro XX5 .jpg


Радиаторната решетка е скрита зад солидно покритие с имитация на маркови „ноздри“ на BMW, фаровете са заменени с шест кръгли, новата предна броня е по-къса от стандартната, а предните калници са станали по-широки, като същевременно губят пластмасовата облицовка. Централната част на купето не е променена, но отзад се появява по-проста броня с четири изпускателни тръби. Интериорът също е непроменен.

Sbarro XX5 не предизвиква интерес и така тези два екземпляра остават единствени. Колата е произведена през месец юни 2002 г. и от тогава е изминала 140 700 км. Под капака има 4.4-литров бензинов двигател с 286 к. с., който е същият като на оригиналния X5 и е съчетан с автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела.


Още снимки на Sbarro XX5 - вижте в галерията:

 

0 от 500