IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърза всъщност е новата Toyota GR Corolla?

Хот-хечът се изправя срещу два от конкурентите си - Honda Civic Type R и Hyundai Elantra N (ВИДЕО)

Представената наскоро Toyota GR Corolla е впечатляващ хот-хеч, но досега не сме имали възможност да го видим как се справя при състезание на драг. Екипът на Throttle House реши да провери възможностите на спортния модел с 3-цилиндров мотор срещу два от основните му конкуренти на пазара - Hyundai Elantra N и Honda Civic Type R.


хот-хечове - състезание


В случая Type R е от предишното поколение на модела, което е оборудвано с 4-цилиндров турбодвигател, развиващ мощност от 310 к.с. Хот-хечът на Hyundai е малко по-слаб, като неговият мотор също е с 4 цилиндъра, но развива 280 к.с.

И двата хот-хеча са с предно предаване, което дава предимство на GR Corolla. Нейният двигател има 300 к.с., които изпраща към четирите кола и това се оказва решаващо още в първия старт – състезание по ускорение на права отсечка от място. Там автомобилът на Toyota печели убедително.



Следва надпревара със стартиране от движение, където мощността и бързината на Type R се оказва решаващи за изхода от състезанието. Хот-хечът на Honda финишира с две дължини пред Toyota GR Corolla, докато Hyundai Elantra N изостава сериозно.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 1 година )
    Тиери Нювил и От Танак, ще ти се смеят.
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хюндая е голямо недоразумение. Блокирали двигатели, които на всичкото са по-слаби от тези на другите хот-хечове и харчи най-много гориво. На всичкото отгоре Хюндая е и най-скъп и тежък. Изобщо не зная кой го купува този модел и поради каква причина. Трябва да си голям фен на марката, за да го направиш. Ппсредствена надценена марка с посредствени автомобили.