fallback

Bentley представи най-екстремния Flying Spur

Версията Speed с W12 двигател предлага безграничен лукс при 333 км/ч

Ерата на чистата електрификация наближава все повече и повече, но Bentley все още не иска да изостави своя W12 мотор. Мощният 12-цилиндров двигател е в основата на Flying Spur Speed – най-екстремната версия на флагмана на марката, като издига производителността и лукса на следващо ниво.

Под капака на тази „суперкола с вечерна роля“, както я определят британците, е поставен 6,0-литров двигател с 635 к.с. и 900 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, но по-впечатляваща е максималната скорост – 333 км/ч, тъй като тя е по-висока тази на Lamborghini Huracan.

В стила на британски производител, тези забележителни характеристики са съчетани с усъвършенствана технология за комфорт при шофиране. Тя се дължи на система за задвижване на всички колела със Torque Vectoring by Brake, която помага за динамично управление на въртящия момент в зависимост от режима на шофиране и на технологията Bentley Dynamic Ride. Последната е съставен от 48-волтова система, която управлява калибрирането на стабилизиращата щанга, подобрявайки усещането зад волана.

Външно Flying Spur Speed се разпознава по черните детайли на решетката, рамките на фаровете и задните вложки. Зад 22-цоловите алуминиеви джанти са поставени спирачни апарати с 420-милиметрови дискове - най-големите в света (рекорд, споделен с Continental GT).

Сред опциите се предлагат специални пакети, които подобряват както спортното представяне, така и външния вид на колата. Styling Specification, например, добавя сплитер, мини „поли“ и заден дифузьор от въглеродни влакна, докато Blackline Specification се фокусира повече върху елементи в лъскаво черно.

В пилотската кабина също има достатъчно възможности за персонализиране. Bentley предлага безкрайни комбинации от материали и цветове, за да може всеки екземпляр да се отличава от останалите в зависимост от желанието на клиента. Сред най-интересните покрития е Dinamica Pure, което се състои от 73% рециклиран полиестер. Комфортът е много висок за всички пътници, като всички седалки са оборудвани с функции за вентилация, отопление и масаж.

Най-екстремното и луксозно Bentley вече може да се поръчва в дилърските центрове на марката. Цените не са обявени, но е вероятно те ще стартират поне от 230 000 евро.

Още снимки на суперлуксозния автомобил - вижте в галерията:

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Фолксваген са върха, дали ще се казва Бентли, Порше, Сеат, Ауди или Шкода, всичко е ламарини на колела но на различна цена. Аз затова си джиткам шкодичката, същото возило, като това на снимката, само дето изглежда по различно.
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия решетки и както и фалшивите отвори на ауспусите стават все по големи. Вече на нищо не приличат новите коли. Все едно ги е рисувал някой 12 годишен. Дано скоро да отмине тая мода че е адски грозно. Едно от нещата което ми харесва при електрическите коли е че нямат такива решетки и отвори и всичко е загладено и аеродинамично.
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    Предимството на w12 пред v12 е точно никакво
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Веднъж се возих на такова Бентли, но двувратка и трябваше да седна на задната седалка. След час и половина едва излязох оттам. Така се бях схванал!
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Който си купи такава кола, не го интересува дали гтр ще го изпревари.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Напъната рябота и пак тежък шлеп един ГТР на 11 години го насирва
  • #1
    Sveto ( преди 1 година )
    Хубав седан няма лошо Бентли
fallback
Последни