IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто го най-после следващия Volkswagen Tiguan

И третото поколение на модела ще запази двигателите с вътрешно горене

Дългоочакваното трето поколение на Volkswagen Tiguan най-после бе заснето в окончателния му вид. Папарашките кадри бяха публикувани от Motor1. Премиерата на модела е предвидена за догодина, а първите продажби се очакват в края на 2023 или началото на 2024.
   
   
Volkswagen Tiguan III 2024
Снимки: Motor1
  
  
От пръв поглед кросоувърът изглежда малко по-голям от досегашния модел, но вероятно на снимките просто е 7-местната версия Allspace. Все още се спекулира дали при следващата генерация ще има къса и дълга версия, или ще остане само по-големият вариант.

Разбира се, колата не е без камуфлаж - само че той е поставен хитро, така че да не привлича погледите. Фалшивите стикери върху светлините прикриват реалния облик на бъдещия Tiguan, но вече е ясно, че непрекъсната линия на нивото на дръжките е изчезнала. Самите ръкохватки са доста по-ниско.

Вижда се и ауспух - потвърждение на обявлението на VW от 2021, че и следващото поколение на модела ще има двигатели с вътрешно горене. Иначе друга видима разлика спрямо сегашната генерация е екранът на мултимедията, който сега стърчи отгоре върху таблото. Досега беше интегриран вътре в централната конзола. Парче тъмен плат прикрива нещо, което напомня малкия дигитален комплект прибори в ID.4.

Клаус Целмер, член на борда на VW за продажбите, потвърди пред Reuters, че компанията няма да спре да предлага двигатели с вътрешно горене в Европа до 2033 или може би дори до 2035. Това означава, че и следващият модел ще бъде сравнително лесно продаваем след петата година.
     
         
Още снимки на бъдещия Tiguan вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Станиел П. ( преди 1 година )
    Изглежда просто ужасно! Развалили са му целия фасон. Tiguan 1 и 2 си бяха много добре, какво ги прихвана не мога да разбера.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ники ( преди 1 година )
    Возих се на задната седалка на първа серия все едно в каручка дървена воозия останах без бъбреци дано са отстранили проблема иначе изглежда лачен
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Антоанета Иванова ( преди 1 година )
    Кола мечта!
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 година )
    Много ми е интересно тия които са оплюли Тигуана, какво харесват...не че защитавам нещо или някого...просто типичната българска традиция от рода на "мразим всичко" която много добре отразява традиционната за българина завист, доста отегчава...и престанете с тия анонимни постове...да знаем кой кой е...
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Не ми харесва как всички започнаха да правят тези грамадни отвори под фаровете.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Баси кашона ( преди 1 година )
    И колко пари ще струва?
  • #3
    18 rate up comment 5 rate down comment
    До долния/те ( преди 1 година )
    Само ще го обикаляш и подсмърчаш край него!
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    нова радост фъф Факу ( преди 1 година )
    Немската инженерна мисъл?! Лъскави тенекийки, хромирани ауспуси, черен цвят металик. Леле ква гъзария.
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Уау ( преди 1 година )
    Уау ау иииииии ко чудо глей глей! Ни мога да дочакам момента, в който ще си я купя!Дано само да успеем да се доредим, оти ке има много други инталигентни чувеци като мене дека също ке се избият да а купуат тая перла на инженерната мисъл и съвършениот дизайн.