fallback

Най-малкият кабриолет в света продаде 100 000 бройки за три дни

Какво прави електрическия Wuling Mini EV Cabrio толкова търсен?

Китайската Wuling, създадена от концерните SAIC и GM, започна да приема заявки за новия компактен автомобил Mini EV Cabrio и само за първите три дни има над 100 000 поръчки. От компанията обявиха, че скоро ще организират лотария, за да изберат 2000 души, които първи ще получат електрическия кабриолет.

 

 

Двуместната кола има ултракомпактен размер – дължината е 3059 мм, широчината - 1521 мм, а височината - 1614 мм. Междуосието е само 2010 мм. С тези параметри може да претендира за званието „най-малкък кабриолет в света“. Задвижването е от електрически мотор с мощност 41 к. с. (110 N/m). Максималната скорост е ограничена до 100 км/ч. Автомобилът е оборудван с литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 26,5 kWh, която позволява пробег до 280 км без презареждане.

Кабриото запазва дизайна на версията с твърд покрив като цяло, но е комбинирано с мек с електрическо задвижване. Интериорът е сходен с този на други модели, но се очаква да излезе на пазара в най-богатата налична конфигурация. Това означава цифрово арматурно табло и компактна медийна система с камера за обратно виждане, както и оборудване за дистанционно управление на определени функции.

 

 

Интересното е, че цената на новото Mini EV Cabrio, което беше показано за първи път преди година и половина, все още не е обявена. Оригиналният модел Mini EV се счита за най-популярната електрическа кола в Китай, главно заради базовата цена от 32 800 юана (4744 евро).

Евтините мини електромобили Wuling се произвеждат от средата на 2020 г. и са много търсени в Китай. Така например миналата година са продадени 470 000 коли, а през първото полугодие на тази - 196 000. Разбира се, решаващият аргумент за купувачите е цената - 4700 долара за основната версия. Но ръководството на съвместното предприятие SAIC-GM-Wuling вече осъзна, че натрупаната популярност може да помогне за продажбата на по-скъпи варианти.

 

 

fallback
  • #6
    Шофьор ( преди 1 година )
    Моето фиатче 126р е по- малко и има задна седалка...
  • #5
    Борислав ( преди 1 година )
    Тези хора са факири,няма нещо което да не могат да го направят,и турците вече са като тях.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    ако се намери вносител веднага ще си взема
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Стига с измислиците, това не е кола в Европа може да го пишеш четириколка от тези дето се шофират без книжка
  • #2
    Говедо ( преди 1 година )
    За съжаление ние У БГ пак ще изтеглим късата клечка ( ще гледаме как добре си живеят хората в другите страни, а ние ще се чудим как да си платим тока)
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Мамка му, кога ще мога да си купя и аз такова нещо за 10000лв. Кога в Европа?
fallback
Последни