IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Удавено Ferrari SF90 Stradale се продава пет пъти по-евтино

Колата изглежда наред, но е прекарала доста време под вода и има "смъртна присъда"

През юни 2022 г. подземен гараж в Маями, пълен с луксозни автомобили, се наводни по време на силна дъждовна буря. Жертви на бушуващата стихия станаха най-малко десет коли, сред които Rolls-Royce Cullinan, Mercedes-AMG GT и Ferrari SF90 Stradale.


Удавено Ferrari SF90 Stradale


Няколко месеца по-късно същият суперхибрид на Ferrari се появи на търг на компанията Copart, като текущата оферта е 202 000 долара. А тово е около пет пъти по-малко от прогнозната цена на такъв автомобил.

Фактът, че това е същото Ferrari SF90 Stradale от злополучния гараж, се доказва от дизайна на колата - черни ивици, жълт линии на някои детайли от каросерията и двуцветни джанти с пет спици. Също така в описанието на партидата е посочено, че суперколата е пострадала от наводнение.


Удавено Ferrari SF90 Stradale


„Изсушеното“ SF90 Stradale няма видими повреди, тъй като водата почти не оставя следи нито върху каросерията, нито по черно-червения интериор. Това обаче не важи за техниката, като в обявата е, отбелязано, че застрахователите са издали на Ferrari-то сертификат за унищожаване. Това всъщност е смъртна присъда за автомобила - документът означава, че той вече не може да бъде регистриран и да се движи по пътищата.

Ferrari SF90 Stradale се задвижва от хибридна система, състояща се от 4,0-литров битурбо V8 със 720 к.с. и три електромотора. Съвкупната мощност е 1000 к.с., като един от електрическите мотори е поставен между двигателя и 8-степенната роботизирана скоростна кутия с два съединителя, а другите два - на предния мост.


Още снимки на удавения автомобил - вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ужас ( преди 1 година )
    Историята помни и по-*** унищожения, като например стотиците dodge viper, които преди години унищожиха на онези гигантски шредери, където за секунди ги превръщат на купчина скрап (с квадратна форма)
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 1 година )
    Защо въобще им казват автомобили ня тези извращения. Намокрила се и да се бракува!? После зелени сделки ми предлагат!