fallback

Без нито една местна или китайска кола в Топ 100 на Русия

Потребителите в страната избраха голям SUV на Lexus за най-добър автомобил

Кои са най-добрите автомобили според собствениците на коли в Русия? Отговор на въпроса дава допитване на автомобилния портал Drom, който е направил класация, базираща се на 2,5 милиона отзива.

 

 

За изготвянето на подредбата ползвателите на сайта са анкетирали само потребители, които са публикували обява за продажба на автомобил. Те са оценили колата по външнен вид, интериор, двигател и шаси, като става въпрос само за личния автомобил и по десетобалната скала.

Освен това рейтингът може да бъде определен само след продажбата на автомобила, за да се избегне измама. Анализът е на база 2,5 милиона ревюта и въз основа на тях е съставен списъка на 100-те най-добри автомобила.

 

 

В първите двадесет само три автомобила принадлежат към масовите марки, всички останали са премиум - Lexus, Audi, Infiniti и Land Rover. Различни модели на Lexus доминират в класацията. Абсолютен лидер с 9,5 точки от 10 е големият SUV Lexus LX570. Седанът от бизнес класа Lexus GS350 заема второ място, а седанът Lexus IS250 затваря челната тройка. На четвъртата позиция е кросоувърът Lexus RX450h, а на пета - Infiniti FX37.

От по-масовите марки списъка оглавява компактният кросоувър Toyota C-HR с оценка 9,3, оставяйки го едва 11-ти в общото класиране. Хечбекът Toyota Prius Alpha е на 17-то място, а седанът Nissan Fuga е на 20-то. ТОП-100 включва много японски, американски и европейски автомобили. Има три корейски модела - Kia Optima (9,1 точки, 72-ро място), Hyundai i40 (9,1 точки, 76-то място), Hyundai Genesis (9,1 точки, 100-то място).

 

 

Нито един китайски или руски модел не е в първите 100. Всички автомобили имат резултат над 9 точки. Въпреки това, както подчертаха представители на Drom, и 8, и 9 точки са отличен резултат, защото сега не се правят откровено лоши коли. Например Lada Granta Sport събра 8,8 точки, Lada Vesta - 8,6 точки, а Chery Tiggo 4 - 8,9 точки.

 

 

fallback
  • #5
    Путкинляк ( преди 1 година )
    За руснакът- жигулка.А другото са мечти за Западът.100 мечти...Путин ги връща 65 години назад.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Как да има руски коли като технологично са или ребрандирани Рена (няма нищо руско) или са 30 години назад. А китайците първо отскоро имат високи продажби и второ напредват, напредват, но още не са стигнали японци, корейци и европейци. Това е и донякъде защото нямат модели предвидени за тези пазари. Може би до 10-тина години ще влязат в подобни класации.
  • #3
    П. Утин ( преди 1 година )
    Да се разстрелят не да се отровят !
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересн подход но според мен напълно грешен, аз ако съм доволен от колата си защо да я продавам и обратното, ако не съм ще гледам да се оттърва от нея веднага.
  • #1
    Alexej ( преди 1 година )
    Топ 100 са все автомобили доста над възможностите на средният руснак, не на московчанин, но дори и над тези на средният московчанин.
fallback
Последни