fallback

Китайци показаха автомобил без табло

Това е първият модел на новата смарт-платформа SDA

Китайският производител Changan Automobile показа необичаен концептуален модел с индекс CD701, с който бе отбелязано и пускането на нова марка - Zhuge Intelligence. Под нея ще бъдат произвеждане само автомобили с най-нови технологични решения. Брандът носи името на Zhuge Liang – китайски стратег, живял през 2-ри и 3-те век след Христа.

Концепцията CD701 представлява фастбек с интересен дизайн, в който прави впечатление почти вертикалната предна част с щепсел за зареждане, отстрани на който има LED-оптика със С-образни секции, разделени в центъра. Автомобилът има издадени прагове и джанти с дизайн, който наподобява пет листенца. На вратите няма дръжки , а огледалата са заменени с миниатюрни камери.

По-интересен обаче е минималистичният интериор, при който няма дисплеи отстрани за излъчване на изображения от камерите за задно виждане. Традиционното табло с приборен панел също липсва, като неговите функции вероятно са иззети от екран, вграден във волана, или от централния таблет на мултимедийната система.

Други интериорни характеристики включват изрязан централен тунел и светло оцветени покрития. Седалките са оборудвани с подложки за крака, а гърбът на предния пътник се навежда далеч назад.

От компанията-производител обявиха, е CD701 е първият Changan, изграден върху новата платформа за интелигентни автомобили SDA. Засега обаче липсват други подробности за превозното средство, като не е ясно дали то ще се превърне в сериен модел или ще си остане само концепция.

Още снимки на концептуалния модел - вижте в галерията:

Снимки: Changan

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    То това я влезе в производство, я не. Поредната китайски ш итня.
  • #4
    dinoas ( преди 1 година )
    Те от фирмата обещават скоро и без гуми да ги правят , всеки ще има по една дупка в краката , хем екологично, хем и за фитнес...Сега сериозно, не виждам логика предните седалки да имат такова крило помежду си...
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Забравили китайците да нарисуват дисплеите и вече новини правим...мързел.
  • #2
    Оня ( преди 1 година )
    Поредната жълтурска гнусот
  • #1
    :) ( преди 1 година )
    Голяма работа са направили.Интериора на Tesla Model 3,Y
fallback
Последни