IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият електромобил на Hyundai събра рекорден брой поръчки за ден

Близо 40 000 души резервираха Ioniq 6 веднага след старта на продажбите

Новият електрически модел на Hyundai – седанът Ioniq 6, събра рекорден брой поръчки само за ден след старта на продажбите си. Засега те са само за пазара в Южна Корея, където 37 446 души си резервираха електромоболила за първите 24 часа.


Hyundai Ioniq 6


Това е абсолютен рекорд за корейската марка, като седанът остави далеч назад електрическия кросоувър Ioniq 5, който беше поръчан от 23 760 клиенти през първите 24 часа след появата му на пазара. На трето място в историята на Hyundai се нарежда малкият кросоувър Casper, пуснат през есента на 2021 г. Тогава той събра 19 940 поръчки за денонощие.

Седанът Ioniq 6 беше представен на автосалона в Пусан през юли и е единственият електрически модел на Hyundai, който не е кросоувър. Неговите цени в Южна Корея стартират от 52 млн вона (39 200 евро), като така той е по-евтин от Ioniq 5, струващ поне 61,5 млн вона (46 150 евро).

Новият модел е изграден върху архитектурата E-GMP (Electric Global Modular Platform), на която са базирани и Ioniq 5 и Kia EV6, а коефициентът му на въздушно съпротивление (0,21) е сравним с този на Tesla Model 3 и е най-ниският в историята на марката. Сред интересните решения са прибиращите се дръжки на вратите, камерите вместо конвенционалните огледала за обратно виждане, липсата на бутони във вътрешната страна на вратите и използването на рециклирани материали в тапицерията.

Базовата версия на Ioniq 6 се предлага с тягова батерия с капацитет 53 кВт/ч, докато топ-вариантът е оборудван с батерия със 77,4 кВт/ч, която осигурява до 515 км пробег с едно зареждане. Мощността на задвижващия агрегат, състоящ се от два електромотора и съответно задвижване на четирите колела, е 325 к.с. и 605 Нм. Това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Porshe
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Преди години имаше един *** филм, уж обещаващ, в който бяха инвестирали 6-7 млн. Долара. Оказа се страшна тъпня, но излъгали се вече хора им вкараха 1.5 млн приходи още първата вечер. И само с тях си останаха - 5млн. Загуба. Jason LEE е актьора, но не мога да се сетя кой беше филма, толкова беше глупав.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дори не можете да четете май. "Новият електрически модел на Hyundai седанът Ioniq 6, събра рекорден брой поръчки само за ден след старта на продажбите си. Засега те са само за пазара в Южна Корея, където 37 446 души си резервираха електромоболила за първите 24 часа." САМО В ЮЖНА КОРЕЯ.
  • #5
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Грозна съпунерка. Не ме кефи изобщо.
  • #4
    1 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    40 000 души в Световен мащаб дори не са махалата на едно село
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изглежда, че няма никакъв интерес, нали така? Кога ли ще загреете какво става?
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    20% повече пробег от Ионик 5 и само 5 см по-малка височина от Киа ЕВ6 този модел е доста конКурентен на СУВ
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прилича на актуализиран строен С6