IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен шеф разбил Rimac Nevera при дрифт

Самоличността на техническия директор на голяма компания остава загадка

Rimac Nevera е най-бързо ускоряващата серийна кола, пускана някога и въпреки че има почти 2000 к.с., техническият директор на голям автомобилен производител решава, че тя става за дрифт. Това се оказва лоша идея и една бройка от електрическата хиперкола е напълно унищожена.


Rimac Nevera


За инцидента разказва създателят на хърватската компания Мате Римац, който само преди дни лично предаде първата произведена бройка от Nevera на бившия световен шампион във Формула 1 – Нико Розберг. Двамата имаха интересен разговор както за колата, така и за автомобилната индустрия (вижте видеото по-долу), като Римац разкри подробности за създаването на Nevera.

„Имаше технически директор на една голяма, голяма автомобилна компания – една от най-големите в света, който се се опита да дрифтира с Nevera на състезателна писта. Той директно попита дали може да превключи колата в режим Drift и въпреки че екипът на Rimac му обясни, че първо трябва да свикне с колата, той продължи да настоява и постави колата в режим Drift“, обяснява Римац.



Резултатът от това действие е, че още на първия завой въпросния автомобилен шеф губи контрол върху електромобила и излита от пистата. Колата се преобръща и блъска последователно три стълба. Последният се чупи на две, като оставя след себе си голям стоманен шип, в който автомобилът спира. Батерията е пробита, но, за щастие, колата не се запалва, а техническият директор, чиято самоличност остава загадка, се отървава без наранявания.

Като се има предвид с колко производители на автомобили Rimac работи в момента или е работил в миналото, е трудно е да се разбере точно кой точно е бил зад волана на хиперколата при инцидента. Обяснението на Римац е, че това е техническият директор на една от „най-големите автомобилни компании в света“, което най-вероятно означава някой от Volkswagen Group или може би от Hyundai, тъй като корейската група притежава дял в хърватския автомобилен производител.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пилето ( преди 1 година )
    Уж в режим дрифт пък изгубил контрол....Явно не е като drift mode на focus rs
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 1 година )
    Щом пича е искал да дрифти, значе е с бензин в кръвта. Начи е готин. Няма да е Вагенския. По вероятно някой от изток. Те са луди глави. Европейските са твърде ...цивилизовани някак. Аз залагам на Хюндай. А може и на Тойота да е. Той лично скъсва гумите на всеки нов GR модел. Искам да разбера кой е - респект за него. Па и е направил лично краш тест. Интересна новина.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    долният ... ( преди 1 година )
    отново доказа менталните увреждания от ползване на рено! Факт!
  • #2
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Не е сериина а най бързо ускоряващата кола е драгстера нищо дори не може да се доближи до него
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Чупи, купи! К'во толкова?