fallback

Въпрос с повишена трудност: Кой е най-добре изглеждащият SUV до момента?

Какво трябва да притежава един такъв автомобил, за да привлече вниманието ви?

Веднага, още от началото ще кажем, че красотата на един автомобил е доста субективно понятие. Това, което може да изглежда зашеметяващо за един човек или дори за група, може да е гротескно грозно за вас и това всъщност е добре. Това, което се чудим, е дали всички можем да стигнем до консенсус кой всъщност е най-добре изглеждащият SUV, правен някога. Това е по-дълбок въпрос, отколкото звучи на първо четене.

Преди двадесет години SUV-овете бяха до голяма степен коли, приличащи на кутии, скучни и донякъде грозни. Днес те могат да бъдат стройни, атлетични, груби, изискани, а понякога всички тези атрибути са съчетани в един модел. Но тук вкусовете започват да играят роля. Някои хора наистина вярват, че сме се объркали, така да се каже, по отношение на модерния SUV дизайн.

Вземете например новия Chevy Blazer EV . Това със сигурност е елегантно изглеждащ автомобил, но напомня ли ви по някакъв начин на класическия Blazer? Вероятно не. Всъщност това е една от най-големите критики, отправени след като Ford ни върна Bronco, а Land Rover направи същото с Defender, но всеки от тях остана доста верен на своите класически предшественици.

Как трябва да изглежда един SUV? Какво го кара да изглежда добре? Трябва ли да изглежда твърд и агресивен? Този идеал със сигурност е подходящ за превозно средство, първоначално представено на пазара като по-високо, по-проходимо и по-просторно комби. В такъв случай нещо като Jeep Wrangler, Mercedes G-Wagon или Toyota 4Runner може да бъде високо в списъка.

Разбира се, може да кажете, че благодарение на модерната технология, най-добре изглеждащият SUV трябва да е този, който е по-способен да създаде завладяващо изживяване при шофиране по обществени пътища. За да се съчетаете с тази природа, може да искате нещо, което е елегантно, секси и спортно. В този край на спектъра говорим за превозни средства като Aston Martin DBX, Lamborghini Urus и Alfa Romeo Stelvio .

Въпреки това се надяваме, че можем да намерим един автомобил с повишена проходимост, за която всички вие да се съгласите, че е най-добре изглеждащ от тази все по-популярна и модерна група. Кажете ни по-долу в коментарите какво прави един SUV добре изглеждащ и кои са вашите любими!

fallback
  • #15
    Сашо ( преди 1 година )
    Както всяка една кола, линията го прави красив. Ако това се има предвид под добре изглеждащ. За някой такъв може да е практичният SUV, тъй като той вижда в него нещата които търси. Няма значение дали е бърз, мощен, голям и т.н. А тези които се карат от определени сегменти в обществото, въобще не означава че са добре изглеждащи. За мен SUV все още не е масов автомобил в България. И не мисля че темата е интересна.
  • #14
    Aleks ( преди 1 година )
    Всеки SUV, който е just SUV, а не хем SUV, хем и болид от F1
  • #13
    Mitq73 ( преди 1 година )
    Ауди RSQ8 топа на топа.
  • #12
    анонимен ( преди 1 година )
    Красиво и СУВ... трудно. Но е въпрос на вкус.
  • #11
    анонимен ( преди 1 година )
    Някои СУВ-ове са доста неадекватни, примерно има някои които отвън много добре, отзад на втория ред все едно си в подводница с едно малко прозорче пълна клаустрофобия. Та за мен е много по-важно да има добра видимост и отзад да е високо от колкото колко било яко примерно сув купето.
  • #10
    До долния ( преди 1 година )
    Точно тези щайги, които споменаваш са с естетика на луноход. Пак си прекалил с наркотиците.
  • #9
    IM-джаст-DrtйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Това мое твърдение няма начин да е просто ГОЛОСЛОВНО, щото е подкрепено от прибраните именно от тези 3 машини ДИЗАЙНЕРски и СВЕТОВНИ НАГРАДИ за качество и визия като последните два модела завоюваха кола намбър 1 в ЕВРОПАта и съъответно и кар номер 1 в СВЕТОВЕН МАЩАБ за актуалния 21/22 - сезон. В случая, дори аз да съм НЕутрален зрител, то тези конкретни отличия говорят сами за себе си, а пък тези машини - също така говорят сами за себе си, присвоявайки съответно трофеите
  • #8
    IM-джаст-DrtйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    И така, отговорът може да бъде и Е 1 1ствен: GENESIS-А и съответно по-скромните му събратя - EV6 & мъника IONIQА и никой друг, щото ония ЕВРО-натискащи се юнаци изглеждат като мини-танкетки пред тези КРАССАВЦИ и ЛИДЕРИ в дизайнерската сфера.
  • #7
    сепуко харакири ( преди 1 година )
    Бат самураи е опериран от чувство за естетика, там спасения няма.Да почнем с нисанската джука, турската тойота ръбата и нататък е трагедия.Естестявено италианския и немския дизайн е бил винаги водещ
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко освен японските щайги е с добър външен вид. Всичко немско е с топ визия.
fallback
Последни