IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брониран Cadillac Escalade предпазва от атака с АК-47 и гранати

Всъдеходът залага не само на безопасност, но и на висок комфорт

Канадската фирма Inkas обяви създаването на брониран Cadillac Escalade Chairman VIP edition със защита срещу куршуми калибър 7,62 (каквито са на автомат "Калашников"), както и срещу експлозията на две ръчни гранати едновременно. Inkas е специализирана компания в сектора на сигурността.


INKAS-Armored-Cadillac-Escalade-Chairman-1


Оборудването включва система за аварийно осветление, пожарогасителна система, специални гуми, устойчиви на пробиване и подобрена спирачна система. За допълнителна сигурност се използват камери за нощно виждане, сателитна телевизия, надеждно съхранение на ценни предмети и огнестрелни оръжия и система за 360-градусово наблюдение. Стандартните стъкла са бронирани, а също така са защитени и фугите на вратите.

Външно модифицираният Inkas Cadillac Escalade не изглежда кой знае колко по-различно от серийния, като предните седалки и голяма част от таблото и конзолата са оригинални. Но пакетът Chairman дава много повече на водача и пътниците. В новата разработка освен на сигурността, е заложено и на комфорта.


Cadillac Escalade Chairman VIP edition


Добавени са сгъваеми маси, вградени системи за масаж на седалката, автоматизирана преграда за водача и 13 см по-висок таван. За по-добър звук са монтирани 19 високоговорителя. Зоната за шофьора може да се удвои, като има голям скрит телевизор за гледане в движение. Таванът е със светодиоди, симулиращи естествена светлина, така че седящите отзад да не се чувстват твърде изолирани от света. Има и седалки за охранители.

Двигателят на Inkas Cadillac Escalade е непроменен - 6.2-литров V8 бензинов с мощност 420 к.с. Предлага се и с дизелов 3,0-литров турбо-двигател с мощност 277 к.с. Скоростната кутия е 10-степенна автоматична със система за задвижване на всички колела.


Още снимки на бронирания всъдеход - вижте в галерията:


 

0 от 500