fallback

Rolls-Royce ще прави ново бижу за милиардери

Британската компания патентова името Droptail

Британската компания Rolls Royce патентова в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз названието Droptail. Предположението е, че това най-вероятно ще бъде името на следващото бижу на престижната компания за луксозни автомобили - единично изпълнение или малка серия.

 

Преди пет години Rolls Royce представи Sweptail във Вила д'Есте, създаден за неназован богат човек. Той е пожелал автомобил, изработен по поръчка, като нова част за колекцията си от яхти и самолети. Sweptail е великолепно творение, за което се говори, че струва около 12 милиона долара.

Тази новина разбушува света на супер богаташите, някои от които са се свързали с Rolls Royce, за да направят същото. Така значителният интерес към Sweptail доведе до възстановяването в Rolls Royce на отдел Coachbuild за създаване на ръчно изработени автомобили без аналог.

Вторият подобен проект е моделът Boat Tail, като от него се изработени три бройки. Първият направи дебют през май 2021 г., вторият бе показан на широката публика година по-късно, а третият най-вероятно ще е готов догодина.

В Rolls-Royce има две нива за поръчкови автомобили. Стандартните, при които Rolls Royce ще създаде уникален продукт, използвайки различни бои, кожа, светлини, таван и каросерии, за да разработи уникален продукт, базиран на съществуваща платформа като Ghost и Cullinan. Тези коли са за мултимилионери.

Милиардерите получават достъп до целия отдел за производство по поръчка, където Rolls Royce изгражда персонализирани автомобили на платформа Phantom. Както можете да се досетите, това е скъпо упражнение. Говори се, че Boat Tail е струвал 28 милиона долара.

Не очаквайте обаче да видите Rolls Royce Droptail скоро. Все още има един Boat Tail, който не е готов, а предишните такива патентни заявки показват, че тези творения на автомобилното изкуство отнемат време. Rolls-Royce взе патент за Boat Tail през 2018 г. и видяхме продукта едва през 2021 г. Droptail ще следва същия път, а Rolls-Royce вероятно вече има предвид някои клиенти.

 

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 1 година )
    Да и това като го покажат, ще удари една цена например : 32 милиона долара!!!Тази фирма не познава парите, тези по цена няма кой да ги бие, нито бугати, нито пагани, нито ферари направо страшно!!!!!!
  • #8
    Jay до #5 ( преди 1 година )
    "Богът" на автомобилите?? Като вземете да се втелясвате,......има и по-хубави автомобили от пенсионерскрия Фантом, дето сте го виждали на картинка!
  • #7
    IM-just-DrtiйУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Каквото и да кажем, каквото и да напишем от статията става от ЯСНО по-ЯСНО, т.е. тия ВЕЛИКАНИ от RR пак надминаха надскочиха и превишиха още повече самите СЕБЕ СИ! И както обичам да Г0 казвам - тези прогрессивни и елегантно лежерно мислещи РИЪЛ - дизайнери просто НЕМАТ СТИГАНЕ и НЕМА ПРЕОДОЛЯВАНЕ на ПОСТИГНАТИТЕ от тях ЕСТЕТ. ВИСИНИ!
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми същите коли са шаси двигатели всичко това че салона имал различен дизайн е козметика
  • #5
    Неповторимия за Roll ( преди 1 година )
    Само ми обясни, къде в този изтънчен, ръчно направен и със собствени копчета и собствени детайли в интериора автомобил, ти намери някаква, дори минимална прилика със серия 5 на BMW? Нищо, че един е собственика. Нямат, ама нищо общо двата производителя. Едното недоразумение струва от 53000 евро първоначална цена, а Бог-а на автомобилите в момента(говоря за Phantom-а, разбира се) започва от минимална начална цена от 600000 евро. Каква прилика, какви пет лева, не разбирам.
  • #4
    А.В.Торът ( преди 1 година )
    Когато БМВ пета серия почне да се произвежда на ръка по няколко години, тогава може и да си прав.
  • #3
    до долния ( преди 1 година )
    е все едно не съм прав
  • #2
    До долния ( преди 1 година )
    Гледаш глава, а вътре празно, като футболна топка.
  • #1
    смех ( преди 1 година )
    Гледаш го ролс а отвътре бмв пета серия
fallback
Последни