IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електромобил е близо до рекорда на „Лосовия тест“

Седанът BYD Seal преодолява изпитанието с 83,5 км/ч (ВИДЕО)

Китайският производител BYD публикува специално видео, посветено на новия електрически седан Seal. В него електромобилът успешно преодолява с висока скорост коридора, който традиционно се използва за изпитанието за маневреност и стабилност, наричано „Лосов тест“.


BYD Seal


Според представители на компанията, Seal е преминал през теста със скорост от 83,5 км/ч, което е съвсем близо до абсолютния рекорд. Той е от 1999 година и принадлежи на Citroen Xantia. Френският модел успя да се справи с „Лосовия тест“ със скорост 85 км/ч.

В случая с BYD обаче постижението не е официално потвърдено от експертите, които провеждат това изпитания. За да бъде признат за покрит „Лосовия тест“, превозното средство трябва да премине през коридорите с със 77 км/ч, като смени рязко посоката и не събори нито един от конусите.



От BYD посочват, че ключът към управляемостта на Seal се крие в дизайна на платформата, използваща технологията CTB, която означава клетка към тяло. Тази система позволява интегрирането на специални батерийни клетки директно в структурата на каросерията. Технологията намалява теглото на превозното средство и го прави по-стабилно на пътя. За това помага и технология за разпределение на тягата.

С дължина от 4,8 метра BYD Seal е съпоставим на размери с Tesla Model 3. Китайският електромобил се предлага в различна варианти на задвижване, като най-мощният е с 517 к.с. Пробегът с едно зареждане достига 700 км, като в китайската компания не крият амбициите си да разширят присъствието си в сегмента и смятат да стъпят на европейските пазари.

Снимка и видео: BYD


0 от 500