IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бързо всъщност е Maserati MC20 в реални условия?

Вижте как суперколата с 630 к.с. се справя на магистрала (ВИДЕО)

Суперколата MC20 несъмнено е най-впечатляващият модел на Maserati, който се продава в момента. Това е най-технологичният и ориентират към производителността автомобил на италианската марка, като дори знаменитост като Дейвид Бекъм призна нейните качества и дори я посочи за „най-добрата кола в света“.


Maserati MC20


Колко бързо е обаче Maserati MC20 в реални условия ни показва видео в YouTube-канала AutoTopNL, което ни отвежда на германска магистрала. То започва със спринт от място, при който суперколата демонстрира отлично сцепление. Това, което интересува всички, е колко може да вдигне MC20. В този случай отговорът е 300 км/ч.

Достигането на тази скорост е възможно благодарение на забележителния V6 двигател Nettuno - 3,0-литров V6 с две турбини, който развива 621 к.с. и 729 Нм. Мощността се предава към задните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия. На теория, супероколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и достига максимална скорост от 323 км/ч. И с достатъчно място на пътя и подходящи условия, това явно няма да бъде проблем.



Освен като купе, MC20 се предлага и като кабриолет. Откритата версия MC20 Cielo е по-тежка с 65 кг., като това се дължи на твърдия покрив, който се отваря и затваря само за 12 секунди.

Снимка и видео: AutoTopNL


0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мисля че е най красивата кола която съм виждал. Много добри дизайни правят алфа и Мазерати.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    кордо колене ( преди 1 година )
    Лелеле като почнете да сравнявате несравними модели.... спортно мазерати с Ес класа , седмица бмв и дори разни сувове. Както преди сравнявахте тежките гт купета на астън с М3ки и кайени... Не всеки с пари иска Г гласа , рейбанки и филип плейн диагнолка. Както и не всичко е 0-100 и северната дъга.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако на поршето му изкорубиш електрониата и лаунч кънтрола и рсзчиташ само на двг му ще прави 0-100 за над 3.5 секунди
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гледах на Крис Харис ревюто и тоя пич е изумен. Вика - няма 911-ка, която да влиза в завоите с агресията, с която това МАзерати може.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Топ Гиър го напънаха на тяхната писта и счупиха всякакви рекорди.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Абе ти постоянно ли си толкова неграмотен, или по принцип си даже повече. Питай някъде поне за един урок по български, че да не се излагаш поне с това. Иначе, като гледам до сега се излагаш във всичко написано, като любимото ти Насерати.
  • #4
    2 rate up comment 10 rate down comment
    До Мазерати любителя ( преди 1 година )
    Това Мазерати е толкова зле, че всяка есовица и седмица ще го направят лудо. Може да се дърпа само с някоя А класа амг, или Голф Р. Тези са пълни неудачници. По-бавни от него са само БМВ М2 и М Х3, всичко друго го прави льохаво. Така е и при Мерцедес и Ауди. Демек излиза, че е по-бавно даже и от Алфа Джулия. Това е пълно дърво.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Продължение ( преди 1 година )
    В реални условия, ако знаеш какво е ютуб си пусни, за да видиш. Тоя кашон е за 12.23, което е по-бавно и от шлеп, като S класа. Когато не знаеш къде се намираш и си неграмотен е по-добре да си държиш езика зад зъби, защото ставаш за смях, точно като това Мазерати, което и по максимална скорост може да се мери само с коли, като Бентли Бентайга, като Кайен Турбо S GT ще го бие с повече от секунда на всичко, което е факт, който го има в бая клипове. Демек си просто пиянде без грам акъл.
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Абе ти да не си на пет мастики случайно. Това ускорява, както се вижда на клипа за 3.78сек., което ще рече че е по-бавно от М Х5, което е СУВ над два тона. М5 компетишън CS в реални условия ускорява за 2.9 сек. което ще рече, че това Мазерати е кръгла нула. 911 Турбо S ускорява за 2.7 по каталог, като почти всички клипове с него са за между 2.4 и 2.5 сек. Това ще рече че си пълен лузър и любимото ти неудачие може да се дърпа само с баничарка. Поршето прави четвърт миля за 9.9 секунди
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Абе ***, това Мазерати 99 % от немските нужници ще го гледат само отзад докато отчайващо бавно се опитват поне да го доближат за да видят какво значи бърз и красив автомобил, а не гюм, каквито са те!