fallback

BMW променя концепцията за брониран автомобил с i7

Баварците ще предложат електрически седан с висока степен на защита

Когато става въпрос за бронирани автомобили от висок клас, почти всичко е възможно, стига под капака да има мощен задвижващ агрегат. В BMW обаче планират да променят тази концепция, като представят бронирана версия на новия си електрически флагман i7.

Съобщението за предстоящата поява на такова превозно средство беше направено, след като най-влиятелните хора на планетата се се събраха на среща на върха на Г-7 в Германия. Те бяха превозвани с коли на BMW, сред които беше и новият електрически седан, представен по-рано тази година.

За BMW тази ниша не е нова, като вече близо 40 години компанията превръща всякакви превозни средства в бронирани возила. Според председателя на Борда на директорите на компанията – Оливер Ципсе, тази традиция ще продължи и през 2023 г., когато баварците ще представят „автомобил с висока степен на сигурност, съчетаващ динамиката, комфорта на возене и лукса на новото 7-Series”.

Шефът на BMW допълни, че бъдещото електрическо превозно средство с допълнителна защита няма да предлага компромиси в нито отношение, когато трябва да защити клиентите на марката. То ще бъде базирано на i7, за да докаже, че грижата за екологията и безопасността могат да вървят ръка за ръка.

Предполага се, че бронираната електрически лимузина ще бъде изградена на базата на версията xDrive60. Тя разполага с два електромотора със съвкупна мощност 544 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а пробегът с едно зареждане на батериите е 483 км.

Снимки: BMW

fallback
fallback
Последни