IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блогър разглоби Haval Drago и откри много проблеми

Екипът на Club Service направи пълен разбор на кросоувъра (ВИДЕО)

Автомобилният блогър Иля Свиридов, заедно с екипа на Club Service, решиха да проверят качеството на изработката на един от новите модели, предлагани на руския пазар. Това е кросоувърът Haval Drago, който беше напълно разглобен, а експертите не останаха очаровани от качеството на сглобката.


Haval Drago


Все пак екипът отбелязва, че китайският модел има шанс да изкара няколко години по пътищата на Русия, без да ръждясва. Под праговете на вратите има специален уплътнител, а всички шевове в задните арки на калниците са покрити със специална смес, предпазваща от корозия.

Същото обаче не важи за предната част на автомобила, където голяма част от частите и детайлите не са защитени от ръжда. На места по каросерията се вижда грунд, същото е положението и с дъното на кросоувъра.

Специалистите от Clube Service също така останаха поразени от подрамата на автомобила с отделна скоба за закрепване на скоростната кутия, а също така от заваряването на опорите на изпускателната система, както и от монтажа на горивните тръби, разположени над най-ниската част.



Шумоизолацията на интериора на китайския SUV също се оказа доста посредствена - подът почти не е защитен със звукоизолиращ материал. В допълнение, формованите части едва се справят с предназначението си.

В същото време усилвателите на вратите и багажника, качеството на уплътнителя за шевовете на каросерията и обработката с антикорозионен състав на шевовете, както и кабелните снопове, заслужиха положителни оценки от блогърите.

Моделът Haval Dargo беше представен на руския пазар в началото на това лято. Цените на кросоувъра стартират от 3,2 млн рубли, което е малко повече от 52 000 евро.


0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Кой по дяволите си купува китайски глокник...
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    strikercho ( преди 1 година )
    До къде са се докарали - мужикистанец разглобява ковидски псевдо-автомобил и се възмущава?! Бахахахахха! Скоро и такъв няма да има, д..ба и малоумната държава!
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Този не е блогър, а влогър. Единия пише статии, другия прави видео клипове. Като сте тръгнали да ги използвате тия съвременни думи, поне научете кое за какво се използва.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Някой ( преди 1 година )
    Тоя скапан рашист скоро ще разглобява само на баба си тоалетното казанче.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално е да е в това състояние - това е версията за руския пазар. Всички производители произвеждат различни версии за развитите и развиващите се пазари.Руската Аркана технологично е 10 години назад спрямо европейската - само името е еднакво.
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Скоро и "новите" Москвичи ...