fallback

Крадци обезкостиха BMW само за часове

Щетите по „тройката“ са за 20 000 евро

Обикновено собствениците на автомобили внимателно избират място за паркиране през нощта, като идеята е да ги предпазят от посегателства. В случая обаче това явно не е свършило работа, а и престъпниците са използвали нестандартен подход – вместо да отмъкнат кола, те са я разглобили на място и са откраднали голяма част от детайлите

Инцидентът е станал в град Хилден (Германия) през миналия уикенда. 22-годишният собственик на седана BMW 3-Series оставил колата през нощта на улицата, а на сутринта случайни минувачи я открили обезкостена и уведомили полицията.

Факт е, че е почти невъзможно да се разпознае марката и модела на автомобила. Крадците са извадили цялата предница, включително броня, фарове, калници, капак и няколко части от двигателния отсек. Предният панел също е отмъкнат заедно със сензорния екран на мултимедийната система и цифровата „приборен“ панел. Откраднати са още волана, скоростния лост и централната конзола, както и няколко елемента на тапицерията на вратите.

Съдейки по елементите, останали в купето, може да се предположи, че пострадалият автомобил е от шеста генерация от 3-Series (F30), произведена между 2012 и 2018 г. Застрахователите са оценили щетите на 20 000 евро, но за собственика май ще е по-добре да си купи нова кола, отколкото да се опитва да поправи тази.

fallback
  • #10
    diebstahl ( преди 1 година )
    Сигурно е била М-кова. Някой се е обзавел с М пакет.
  • #9
    Само за протокола ( преди 1 година )
    Това е БМВ Е90 след фейса производство между 2008 и 2012г.
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    Петърчо , няма какво да предполагаш и съдиш по останалите елементи в купето! Погледни страничните огледала и ще разбереш кой модел е тройката!
  • #7
    И сега ( преди 1 година )
    Съвсем скоро тази кола ще се намира на Горубляне, от първи собственик, пълна сервизна история, по нищо няма да си личи какво й се е случило. Уникат!!!
  • #6
    Киро ( преди 1 година )
    5 тия глупости по някоя руска телевизия ли ви ги съобщиха??
  • #5
    Ха ха ( преди 1 година )
    В Германистан вече е страшно да замръкнеш на улицата. Изпълзяват едни тъмни субекти и докато изгрее еврогейското слънце важат законите на джунглата!
  • #4
    nikolov ( преди 1 година )
    в Бг щяха да му платят точно 0 лв, като има липсващи части или елементи, никой нищо не плаща. Тия там не знам как ще му платят.. А да не говорим, че за тия пишман крадци е било 100 пъти по-лесно да си я вземат и да си я разглобят на спокойствие в някой полски гараж в Германия и да изхвърлят купето
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    gut gemасht мy викат по немски.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    застрахователна измама за изплащане на тотал тъй като всичко над 5 е такова, после я продава експорт и си я сглабя и регистрира като двойник в полша или латвия и я препродава, само че на местните акъла им стига само до застрахователната премия, за всеки по нещо
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Българи ще са. Няма как иначе.
fallback
Последни