IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как сами да отстраним щети от градушка по колата?

Показваме ви два прости метода, които не изискват средства

Едрите градушки причиняват много щети по автомобилите и отстраняването им е трудно и в повечето случаи - скъпо. сега ще ви разкажем за два трика, които могат временно (или пък за постоянно) да решат проблемите по каросерията на автомобила ви.


градушка


Най-хубавото е, че можете да ги приложите сами, без да се налага посещение в сервиз и отделянето на голяма сума пари от семейния бюджет. Разглеждаме основните проблеми при градушка - спукани стъкла и вдлъбнатини по каросерийните панели.

Как да спрем спукано предно стъкло

За да забавите по-нататъшното нарастване на малка пукнатина на предното стъкло, докато не решите да я поправите или да замените стъклото с ново, боядисайте пукнатината с прозрачен лак за нокти от двете страни на предното стъкло. Разбира се, този метод е краткотраен и работи само при малки и незначителни пукнатини, но за известно време може да помогне.

Как да поправите вдлъбнатина в кола със собствените си ръце


градушка


Ако тази вдлъбнатина е малка, обикновено изтегляне или избутване и малко прилагане на физическа сила ще ви помогнат. Такъв процес на изправяне на вдлъбнатини не е толкова ефективен, но пък и не изисква специални умения - дори жена може да се справи с него. За целта ви е нужен най-простият уред за отпушване на канали. Има много видеоклипове онлайн, показващи как се прави.

0 от 500