IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я революцията на Renault в 20 ключови факта

Новият Scenic показва не една, а цели три посоки за коренна промяна при французите

Плановете на Renault за революционно преобразяване на компанията най-после имат и материален израз в лицето на новия Scenic Vision. Необикновеният концепт беше представен официално в Париж днес, а малко по-рано екип на Automedia.bg се запозна с автомобила на специалната предпремиера за световни медии.


Renault Scenic Vision, премиера
 Renault Scenic Vision. Снимки: RENAULT, AUTOMEDIA.BG
      
   
Scenic Vision е уникален по рода си: това е вероятно първият концептуален модел в историята, който на практика се състои от три различни концепции. Първата - външният му вид - ще се превърне в бъдещия нов сериен Scenic още през 2024 година. При това вероятно ще бъде без съществени промени спрямо впечатляващия прототип.
    
     
Renault Scenic Vision, премиера
     
      
Втората част от концепта е интериорът, който ще послужи като основа за бъдещите модели на Renault след 2025 година. Третата, и вероятно най-важна идея в Scenic Vision е задвижването - изцяло нов като замисъл водородно-електрически хибрид, който поне на теория заличава основните недостатъци и на чистите електромобили, и на водородните горивни клетки. Според французите тази концепция ще влезе в серийните им модели към 2030 година. Привидно дълъг срок, докато не си припомним, че актуалното поколение на Scenic е на пазара от почти толкова.


20 ключови факта за революцията на Renault (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500