fallback

Японци обявиха революция при безвъздушните гуми

Компанията Toyo Tire е подобрила здравината им с 40% (ВИДЕО)

Японската компания Toyo Tire обяви, че е постигнала „революционен напредък" в разработването на така наречените „безвъздушни гуми“. Според представители на производителя, той е готов с ново поколение на тази технология, която тепърва ще навлиза на пазара.

В интервю за изданието Nikkei ръководителят на отдела за изследвания и разработки на Toyo Tire - Тамоцу Мицутани припомни основното предимство на безвъздушните гуми – а именно, че те не се страхуват от пробиване, никога не се изпускат и не изискват редовни проверки на налягането. Именно в тази насока е постигнат и сериозен пробив от страна на японците.

Toyo Tire произвежда такива гума с кодово название Noair още от 2006 г., но първите работещи прототипи бяха представени през 2012 г.. Това бяха образци с кръстосани спици – като сгъваеми столове. Това позволява поглъщане на удара от пътя по същия начин като въздуха под налягане в стандартната гума.

Сега от компанията твърдят, че са успели да подобрят 10 пъти безвъздушните гуми в сравнение с първите образци. Здравината им е увеличена с 40%, като те вече могат да се сравняват с конвенционалните гуми по отношение на техния ресурс.

В момента Toyo Tire вече произвежда безвъздушни гуми, но в малки количества, като те се използват главно за колички за голф. Това е така, защото японските стандарти за безопасност не позволяват превозни средства с безвъздушни гуми да се използват по обществени пътища. В компанията обаче са убедени, че това ще се промени скоро, тъй като сегментите на електрическите и автономните автомобили се увеличават, а за тях най-подходящи са именно гуми, които не се нуждаят от поддръжка.

fallback
  • #13
    анонимен ( преди 1 година )
    Въпросът ми е - как се променя твърдостта на такава гума според натоварването? На моята кола си е записано че при пълно натоварване от 2,2 гумите трябва да се напомпят на 3,1. Тук как ще става този номер?
  • #12
    Tigonavra Fustata ( преди 1 година )
    Брей...какво нещо!!! Българи критикуват японци за технологии, иновации и креативност.
  • #11
    Е как ( преди 1 година )
    Хората се развиват, ние можем да раздаваме само критики.
  • #10
    Palavo ( преди 1 година )
    Дай да ги опитаме в кален път.
  • #9
    Бай Х.. ( преди 1 година )
    А за руските безконтакни гуми в Украйна,по военните камиони видяхте ли ги,пълна революция и напредък !!!
  • #8
    Колкото и да си умен ( преди 1 година )
    Не можеш без лъскави задни части...то Ел колите се нуждаели от такива гуми...ние не сме ***...
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Чувствам се като в 1 клас, гледам картнки на клипа, но нищо не се разбира от обяснението. Сега сериозно, пробив чакам във всички сфери: гуми, батерии, ел. двигатели и най-вече акъла на хората дето изкарват пари и си мислят, че от тях зависи всичко. 2020 хубаво ми казваха, ако сега не си купиш чисто нова кола, не се знае кога... и цените са 30-40% нагоре.
  • #6
    До 5 ( преди 1 година )
    Е за какво трябва да се мисли....
  • #5
    Sameman ( преди 1 година )
    2 Братко, не ти ли хрумна, че ти показват разрез, за да видиш нагледно как работи технологията им?
  • #4
    popa ot razgrad ( преди 1 година )
    при първия завой си в канавката...
fallback
Последни