fallback

Най-безопасните коли на света

Тези автомобили спасяват повече животи при инцидент

Колкото и добри да сме шофьори, само късметът и безопасността на нашите автомобили определят дали можем да оцелеем в случай на сериозна катастрофа. Кои автомобили се представят най-добре при краш тестове? Вижте някои от шампионите, които дадоха пример за целия автомобилен свят.

В миналото въздушните възглавници за водача и пътника са били определящият фактор за безопасността на всеки модел. Днес най-безопасните автомобили в света избягват инциденти благодарение на автономните системи, които могат да предскажат непосредствена заплаха и да реагират адекватно.

Системите за подпомагане също намаляват усилието за управление и спиране по време на внезапни маневри, които иначе биха довели до преобръщане. И, разбира се, якостта на т.нар. "клетка", способна да предпази от фаталните последици при сблъсък, е ценена по всяко време.

Резултатите от тестовете зависят от това кой ги провежда. Комитетите на NCAP в различни страни оценяват автомобилите въз основа на международните стандарти и собствената си вътрешна статистика за произшествията. Използвайки обобщени пътни данни и резултатите от различни тестове, те определят най-опасните и безопасни автомобили.

Производителите също провеждат свои собствени изследвания, но резултатите от техните тестове могат да бъдат много различни от тестовете на NCAP. Следователно можете да чуете няколко мнения за едно и също превозно средство от различни източници.

Въпреки това е по-разумно да се доверите на оценката на независими организации, тъй като производителите провеждат подобни симулации повече, за да утвърдят превъзходство над конкурентите и да демонстрират най-добрата посока на развитие на тяхната кола, отколкото да изучават реално издръжливостта на своите машини.

За разлика от тях, независимите организации не са свързани с нито един автомобилен производител, а превозните средства за краш тестове не идват директно от създателите, а се купуват анонимно от дилъри. Най-авторитетните такива организации са: EuroNCAP (Европа); ANCAP (Австралия); NASVA (Япония). Въз основа на техните данни нека видим кои съвременни автомобили се определят като най-безопасни.

Най-безопасните коли на света (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #5
    До :) ( преди 1 година )
    Виждаме и как убива...
  • #4
    :) ( преди 1 година )
    Не виждам Q7 знаем в реални ситуации как спасява ....
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    В тубата има и клип с катастрофа в Русия при 200 км/ч с Мерцедес. Отървава се с уплаха и натъртвания. Това какво ще рече? Просто нищо. При скорости над 100 км/ч всичко е просто късмет! Удариш ли дърво или стълб и си дотам. Краш тестовете са показателя!
  • #2
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    И в потвърждение на гореказаното от мен, ето ви и едно заглавие от този сайт, който наистина дава достоверна инфо за написаното ТУК...Корейците са големият победител в наградите за безопасност - като ОБЩО 65 модела покриха максималната оценка Top Safety Pick+
  • #1
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    Разбира се, че тука ЛИПСВА /май че нарочно!/ СУВ на G-E-N-E-S-i-S-А, спасил живота на полупияния ТаЙгър УУДС в катастрофата през февруари мин.год., когато с над 150 км не е могъл да вземе некъв завой и паднал бая дълбоко в дерето/канавката и който му е бил даден с рекламна цел от самия ХЕПИkYpeйски премиуМ-Бранд - освен да го рекламира - да му се кефи и радва по онова зимно време в Калифорнията...
fallback
Последни