IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors направи конкурент на своя Cadillac Escalade

GMC Yukon получи суперлуксозна и скъпа версия Denali Ultimate

Американският производител General Motors представи поредното попълнение в гамата си от големи SUV. Това е луксозна версия на GMC Yukon, която получава името Denali Ultimate. Тя се отличава от стандартния модел по 22-цоловите хромирани джанти, скъпия и богато оборудван интериор и подобрената система за автопилот Super Cruise.


GMC Yukon Denali Ultimate SUV


Любопитното е, че новият SUV се превръща в директен конкурент на друг модел на концерна – Cadillac Escalade, с когото разделя някои техническите решения, както и оборудване. Цената на Denali Ultimate засега не се съобщава, но се знае, че той ще бъде по-скъп от базовия Escalade.

Интериорът на всъдехода на GMC до голяма степен повтаря този на пикапа Sierra. В салона на Yukon Denali Ultimate SUV има многоконтурни предни кресла с 16-лентово електрическо регулиране и масаж. И трите реда седалки са обшити с кафява кожа, която е комбинирана с дървени вложки, както и с един любопитен елемент на предния панел - топографската карта на планината Денали в Аляска (САЩ), на която е кръстен модела.


GMC Yukon Denali Ultimate SUV


Разбира се, най-луксозният GMC Yukon запазва оригиналния преден панел с вграден 10,2-инчов сензорен екран. Нивото на оборудване Denali Ultimate включва аудио система Bose с 18 високоговорителя (включително тези, вградени в предните подглавници) и безжична връзка зареждане на различни устройства.

Основната техническа разлика е автопилотът Super Cruise от второ ниво. Всъдеходът може самостоятелно да се престроява по магистрали и дори автономно да тегли ремарке. В стандартното оборудване на модела влизат още система за задвижване на четирите колела, двустепенна раздатъчна скоростна кутия, адаптивно въздушно окачване и заден електронен диференциал с ограничено приплъзване.


Още снимки на най-луксозния SUV на GMC - вижте в галерията:


Клиентите ще могат да избират между два вариант на задвижване – с бензинов 6,2-литров V8 или дизелов 3,0-литров Duramax с 6 цилиндъра. Скоростната кутия е 10-степенен автомат.

Снимки: GMC

0 от 500