IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи най-мощното 911 с механични скорости

Версията Sport Classic излиза в ограничен тираж на огромна цена

Германският производител Porsche представи нова модификация на модела си 911, която носи името Sport Classic и ще бъде линията Heritage Design. Автомобилът препраща към миналото на бранда, като същевременно е и най-мощното Porsche 911, оборудвано с механична скоростна кутия.


Porsche 911 Sport Classic


Във външния вид прави впечатление много широките арки на задните колела, като подобно решение може да бъде открито при първото поколение на 911, което излиза през 60-те години на миналия век. Акцентът обаче пада върху "патешката опашка" - елемент, който за първи път се появява при 911 Carrera RS от 1972. Той е направен от въглеродни нишки.

Дизайнът на джантите съчетава класически стил и оригинално изпълнение, като те са закрепени с централна гайка. Представеният автомобил е в цвят Sport Gray Metallic, който е препратка към ранните версии на 911, но колата ще се предлага още в Black, Agate Grey Metallic и Gentian Blue Metallic.


Porsche 911 Sport Classic


В интериора на автомобила виждаме тъмно бежови тонове, които изглеждат луксозно и съответно скъпо. Основният материал, естествено, е първокласна естествена кожа.

Промени има има и в задвижването, което е поверено на 3,7-литров туин-турбо двигател с мощност 550 к.с. Той е комбиниран със 7-степенна механична скоростна кутия, която предава тягата към задните колела. Пътният просвет на автомобила е намален с 10 мм, което ще има положителен ефект върху управлението. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за ,7 секунди.


Още снимки на ексклузивното Porsche 911 - вижте в галерията:


Porsche предвижда производството на 1250 бройки от версията 911 Sport Classic, като се очаква всички те да бъдат изкупени почти веднага, въпреки впечатляващата цена от 273 000 евро. Поръчки за модела вече се приемат, а доставките ще стартират през юли.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Колкото и да е мощно,каквото и да прави....-няма никакво значение щом прилича на Хюндай! Фаровете са му сплескани като очи на жаба!? Страничната линия няма нещо общо с Порше!? По високо е от Опел Астра и по широко от трактор Фъргюсън!? Задницата е като на кит,все едно няма боксер за да е елегантна,а има w 16 от танк панцер !????... Ако ми го подарят спешно ще се продава за да си купя другото истинско Порше от снимката до това недоразумение!!! Нещо от 1990 г. !!!!
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    propov ( преди 1 година )
    Тия седмици нещо много объркват читателя. 7 ст. ръчна кутия!? Знам че Астон Мартин имаха такава забежка, ама все пак за Порше това звучи като... грешка.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Цифрата преди десетичната точка някой я е изял :)и за това 0-100 = ,7