IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota иска да запази GR Corolla като ексклузивен модел

Японците възнамеряват да произвеждат ограничени бройки от горещия хечбек

Новата Toyota GR Corolla изглежда като страхотна машина, която гарантирано ще се продава добре, но японската марка иска да ни увери, че тя ще остане ексклузивен модел. Пред изданието Road and Track, вицепрезидентът по маркетинг на производителя Майк Трип заявява, че компанията ще произведе "едва неколцина" екземпляри от спортната машина.


Toyota GR Corolla


Стратегията, която споменава Трип, е подобна на тази на производителите на суперколи, които доставят ограничени бройки, за да "напомпат" търсенето. Мениджърът отбелязва, че лимитациите нямат нищо общо с производствените възможности на Toyota в завода Мотомачи, но по-скоро марката иска да запази GR Corolla като ексклузивен и желан автомобил.

Според Майк Трип, годишното производство на новия горещ хечбек ще е около 8000 бройки, като за 2023 година е предвидено лансирането само на 6000 единици. А в добавка към ограниченото производство, от Toyota ще представят специални и лимитирани версии на GR Corolla. Първата от тях ще се казва Circuit Edition и ще е налична само за моделната 2023 година.


Toyota GR Corolla


При горепосочената модификация, която ще разчита на карбонови елементи и голямо задно крило, няма да има твърдо ограничение на производството, а Трип казва, че Toyota планира да има такъв модел за повечето си дилъри. Това теоретично определя тиража на спецверсията на около 1250 бройки.

"Когато става въпрос за нещо, което е нишово, много е важно да дадем на всеки дилър възможността да има поне един такъв продукт", заявява Трип. "Математически казано, без да има гаранция, ако имаме специално издание на модела за всеки дилър, това са си 1250 бройки. И ако имате общ обем между 6000 и 8000 бройки, а като специална версия се предложат 1250, това е правилният баланс".

От Toyota все още не посочват повече подробности и цени за GR Corolla Circuit Edition, но ако желаете екземпляр, би трябвало да се свържете с търговец възможно най-бързо...

За новата Toyota GR Corolla може да си припомните в галерията ни:

0 от 500