IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето кои са финалистите за Кола на годината в България

Победителите в 25-ото издание на конкурса ще бъдат обявени утре

Коя ще е Колата на 2022 година в България? Отговора на този въпрос ще научим утре вечер, когато на церемония в столичния бизнес център "Кепитъл Форт" ще бъдат връчени българските автомобилни награди. Организатор на 25-ото издание на конкурса е Прес Авто Клуб - България, обединяващ пишещите за автомобили журналисти в страната, включително и трима от авторите на Automedia.bg.
 
 
Kia EV6 тест драйв
Kia EV6, Кола на годината в Европа за 2022 и финалист за Световен автомобил на годината, не се нареди сред петте най-добри електромобила в българския конкурс, и изобщо не беше номинирана при леките автомобили
 
 
След проведения миналия уикенд тест на всички номинирани автомобили станаха ясни и финалистите в шестте отделни категории: лек автомобил, кросоувър, електромобил, високопроходим автомобил, градски автомобил и премиум автомобил. Измежду победителите в тези шест категории с просто гласуване ще бъде определена и Колата на годината в България.


 

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПОБЕДИТЕЛИ
2012    Ford Focus
2013    BMW Серия 3
2014    Skoda Octavia
2015    Skoda Fabia
2016    Skoda Superb
2017    Renault Megane
2018    Ford Fiesta
2019    Peugeot 508
2020    Volkswagen T-Cross
2021    Skoda Octavia

Определянето на номинациите и избирането на финалистите даде и някои доста неочаквани резултати. Kia EV6, която вече бе обявена за Европейска кола на годината и е финалист за Световен автомобил на годината, изобщо не бе сред номинациите за лек автомобил у нас, а при електромобилите не успя да се нареди между финалистите. В пресявката при кросоувърите отпадна и Kia Sportage, традиционно един от най-популярните модели в сегмента в България.

В пресявките отпаднаха също автомобили като Renault Kangoo, избрано наскоро за Международен ван на годината, Toyota Yaris Cross, Ford Mustang Mach-E.

 

Кола на годината 2022 - финалистите (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    само ужасни подобия на коли
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам правилата за гласуване, нито причините за отпадане - така че като цяло не научих нещо полезно
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    AMG ( преди 2 години )
    Всъщност новите БМВ М3/4 напълно заслужават място в тази класация...стига да не бяха недостижими за 90% от населението тук.
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Рено Аркана е безспорният лидер тук, може би и Дачия Спринг, абе според мен тези журналисти да сменят професията, дори избраните женски автомобили на годината са по-добри от недоразуменията тук.
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако продължаваш да четеш, представяш ли си колко още неща може да научиш :D а може и да си останеш с познанията на целина
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Явно от поръчкови статии журналистите са забравили що е то автомобил, доказателството е победителя 2020 VW Т-cross, днес за първи път разбрах, че има такъв автомобил и никога не съм го виждал дори.