IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В кои държави кросоувърите са най-скъпи

За основа на изчисленията е взета цената на Toyota RAV4

Популярността на кросоувърите по света е необичайно висока, но може би не сте мислили за влиянието на местоположението върху цената на автомобила. Цените варират в зависимост от държавата и един и същ модел може да струва на клиентите два пъти повече в някои страни, отколкото в други.


Toyota RAV4


Това е така, защото всички вносни автомобили подлежат на данъци и мита, но в някои страни, като Сингапур например, цените на дребно могат да бъдат значително завишени поради специални правителствени политики.

Експертите на Zutobi решават да намерят най-скъпото място за закупуване на кросоувър, затова проучват препоръчителните цени на дребно за най-популярния в света SUV - Toyota RAV4 във всяка страна. Всички цени са актуални към 02.10.2022 г. и са в щатски долари.

Държави с най-високи цени:

1. Сингапур - 133 492 долара

В Сингапур само средната класа и богатите хора обикновено могат да си позволят коли поради високата им цена. Всички превозни средства в Сингапур подлежат на допълнителни регистрационни такси. Начислената сума зависи от пазарната стойност на автомобила. Друга причина за високите цени на колите в Сингапур е правителственото регулиране на броя на колите.

2. Норвегия – 49 910 долара

Високите цени на SUV-та в Норвегия са резултат от защитните данъци на правителството върху превозните средства с ДВГ. Всяко внесено превозно средство се облага с 25% данък и допълнителен данък за покупка. За феновете на електрическите превозни средства добрата новина е, че данъкът от 25% не се отнася за тях.

3. Обединеното кралство – 44 579 долара

Държави с най-ниски цени 

1. Канада – 22 614 долара

Разходите за доставка от големите производители на автомобили като САЩ и Канада са значително по-ниски, отколкото до Европа.

2. Япония – 24 010 долара

Дом на Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi, Subaru и Suzuki, Япония също има една от най-развитите икономики в света. В резултат на това японските "джипове", които са и местно производство се предлагат на цена, много по-ниска от тази в повечето европейски страни.

3. Мексико – 24 700 долара

Въпреки че цената на RAV4 в Мексико е по-ниска, отколкото в повечето други страни, малцина могат да си го позволят, защото средната цена на автомобила е около три пъти средната годишна заплата в страната.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Xbr4wl ( преди 1 година )
    Sorry Норвегия ане, Дания.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Xbr4wl ( преди 1 година )
    Виждам цените на Rav hybride 2022 bi-ton в Холандия. Преди да пишете сайтове ,четете и то внимателно.Цена под 55 000 за Rav hybride там няма.Как в а Дания
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лъвче ( преди 2 години )
    Недейте толкова на далеч в Турция 140 хиляди долара 1.800.000 Турски лири.Една Шкода СуберБ 72.000 долара 1.5 TSI Sportline150 коня.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Краси ( преди 2 години )
    Стоев,защо да лъжат ,пък и да копи,пейс от чужди сайтове. Аз съм живял в Канада 3 години. Купих Тойота Рав 4 хибрид 155кс, на нямаше и 2 години 34.000 Мили за 12,000 К.Д. от моят шев,той си купи новият модел.Модел 2016. Аз я купих 2018 карах я до 2020г и заради ковид-а се върнах поради лични причиниВ Германия същият СУВ модел години 2016г модел на 200,000 км (доста повече километри) от моята сега струва най евтиният вариант без екстри за минимум 20,000?.Имай в предвид,че К.Д. е 2 пъти по евт ?
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стига сте копирали от руски сайтове. Явно никой в редакцията не знае друг език. Ако руснаците са ви критерий - трагедия.https://***.zr.ru/content/news/933641-ehksperty-nazvali-stranu-gde-k/
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Стоев ( преди 2 години )
    В САЩ и Канада действително цените на новите коли са с едно 30% по-ниски от тези в Европа.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Хой ( преди 2 години )
    Ами живея в Канада и имаме две нови коли. Едната е немски СУВ и е много по евтин от същия автомобил в Европа. Как го правят това *** европейски нямам представа. Другата кола е американски ван и освен че е огромен сравнение с европейските цената му също е несравнимо евтина. Да не говорим че тук годишни прегледи не съществуват. Явно в Европа се цели хората да не могат да си позволят автомобили и да са зависими от обществения транспорт
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Погледнах набързо, какви са цените на новите RAV 4 в Шри Ланка. От 22 до 26 милиона рупии, което прави от 108 до 128 хиляди долара. Моята стара Мазда Трибют 2002 год. в момента е между 40 и 45 хиляди лева. Просто инфо за редакторите, че да не стават смешни!
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 2 години )
    Цените са за октомври