IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В кои държави кросоувърите са най-скъпи

За основа на изчисленията е взета цената на Toyota RAV4

Популярността на кросоувърите по света е необичайно висока, но може би не сте мислили за влиянието на местоположението върху цената на автомобила. Цените варират в зависимост от държавата и един и същ модел може да струва на клиентите два пъти повече в някои страни, отколкото в други.


Toyota RAV4


Това е така, защото всички вносни автомобили подлежат на данъци и мита, но в някои страни, като Сингапур например, цените на дребно могат да бъдат значително завишени поради специални правителствени политики.

Експертите на Zutobi решават да намерят най-скъпото място за закупуване на кросоувър, затова проучват препоръчителните цени на дребно за най-популярния в света SUV - Toyota RAV4 във всяка страна. Всички цени са актуални към 02.10.2022 г. и са в щатски долари.

Държави с най-високи цени:

1. Сингапур - 133 492 долара

В Сингапур само средната класа и богатите хора обикновено могат да си позволят коли поради високата им цена. Всички превозни средства в Сингапур подлежат на допълнителни регистрационни такси. Начислената сума зависи от пазарната стойност на автомобила. Друга причина за високите цени на колите в Сингапур е правителственото регулиране на броя на колите.

2. Норвегия – 49 910 долара

Високите цени на SUV-та в Норвегия са резултат от защитните данъци на правителството върху превозните средства с ДВГ. Всяко внесено превозно средство се облага с 25% данък и допълнителен данък за покупка. За феновете на електрическите превозни средства добрата новина е, че данъкът от 25% не се отнася за тях.

3. Обединеното кралство – 44 579 долара

Държави с най-ниски цени 

1. Канада – 22 614 долара

Разходите за доставка от големите производители на автомобили като САЩ и Канада са значително по-ниски, отколкото до Европа.

2. Япония – 24 010 долара

Дом на Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi, Subaru и Suzuki, Япония също има една от най-развитите икономики в света. В резултат на това японските "джипове", които са и местно производство се предлагат на цена, много по-ниска от тази в повечето европейски страни.

3. Мексико – 24 700 долара

Въпреки че цената на RAV4 в Мексико е по-ниска, отколкото в повечето други страни, малцина могат да си го позволят, защото средната цена на автомобила е около три пъти средната годишна заплата в страната.

0 от 500