IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Bugatti Chiron Super Sport не става за McDonald's?

Една обиколка на „Нюрбургринг“ е много по-лесна за хиперколата (ВИДЕО)

Подобно на редовното хранене в McDonald's, колите стават все по-дебели и по-дебели. Това е особено вярно, ако трябва да поставите в тях W16 двигател с 4 турбокомпресора. Добавете задвижване на всички колела, 100-литров резервоар за гориво и 420-мм предни и 400-мм задни дискови спирачки, за да разберете защо Bugatti Chiron е толкова широк.


Bugatti Chiron Super Sport


Популярният водещ Мат Уотсън от канала Carwow се опита да се справи с това, което е една от най-трудните „писти“ в света за хиперколата - McDonald's Drive Thru (гишето за поръчка от шофьорите). Той трябваше да си поръча нещо в ресторанта за бързо хранене, без да слиза от автомобила, като внимава да не закачи някой от елементите по каросерията и окачването. За целта беше избрано заведение във Франция, а Уотсън не беше сам в начинанието си, като получаваше наставления от главния тест-пилот на Bugatti – Анди Уолъс.

С нормална кола цялото „упражнение“ ще отнеме секунди, но в случая с дългоопашатото Bugatti Chiron Super Sport това се оказа изнервящо преживяване, което продължи няколко минути. Което всъщност е напълно разбираемо, тъй като Chiron Super Sport е внушително широк - 2183 мм, ако включите страничните огледала.

Фактът, че хиперколата има едни от най-дебелите гуми поставяни някога на сериен автомобил (размери 285/30 R20 отпред и 355/25 R21 на задната ос). Както при всяка друга високопроизводителна машина, тази също има система за повдигане на носа за малко по-голям просвет. Това дава на Chiron SS просвет от 125 мм отпред и отзад, което е значително повече, отколкото когато е притиснат в режим на максимална скорост - 80 мм отпред и 89 мм отзад.

Повреждането на едно от тези магнезиеви колела не е за хора със слаби сърца, тъй като сме сигурни, че поправката им струва цяло състояние. Фактът, че седи толкова ниско, прави доста трудно да поръчате в McDonald's Drive Thru, тъй като сте далеч от микрофона.



В крайна сметка хиперколата успя да излезе без никакви драскотини по колелата или каросерията, но отне известно време. След това обаче Уотсън изкара автомобила на магистрала, където наистина да усети мощността на тези 1600 к.с. под капака.

Снимка и видео: Carwow


0 от 500