fallback

Mazda готви революция с новия си SUV

Премиерата на първия плъг-ин хибрид на марката - CX-60, е в началото на март

Японският производител Mazda подготвя истинска революция с новия си SUV – CX-60, който ще бъде представен след малко повече от седмица. Екипът на Automedia.bg беше единственият български представител на предпремиерното представяне на автомобила.

От европейското подразделение на Mazda вече обявиха, че световната премиера на CX-60 ще се състои на 8 март. Компанията публикува изображения на екстериора и интериора на кросоувъра, с който марката ще се опита да навлезе в премиум-сегмента. В салона се залага на нови комбинации от материали, в това число японски текстил, свързан по уникален начин кожа напа, хром и кленово дърво.

Промени ще има и по външния дизайн, като идеята е CX-60 да се отличава максимално от CX-5, който ще продължи да се произвежда едновременно с новия модел. Автомобилът е изграден на новата платформа на Mazda за превозни средства със задно предаване, което означава и наличието на нови задвижващи агрегати.

През следващите дни се очаква японският производител да разкрие нови подробности за кросоувъра, с който Mazda ще открие нова глава в историята си. Една от причините за това е, че CX-60 е първият PHEV (plug-in хибрид) на японския производител. От компанията вече обявиха, че то ще получи агрегат, състоящ се от 2,5-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра и електромотор, като съвкупната мощност е над 300 к.с.

Всъщност, CX-60 е един от двата нови SUV-модела на компанията. Другият ще е CX-80, който ще бъде с по-големи размери и съответно ще предлага три реда седалки. Не е изключено именно той да получи и новите 6-цилиндрови редови мотори, които Mazda разработва.

fallback
  • #2
    112 ( преди 2 години )
    Колко да са леш като от както имам маздата сервиз не съм виждал. Така че и да мрънкате надеждноста е факт.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Колкото направиха революция със Skyactive 2011 г. и със Skyactive-X преди 2 години. Много маркетинг, а отдолу леш, леш, леш...
fallback
Последни