IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren показа състезателен електрически всъдеход

Автомобилът ще участва в шампионата Extreme E

В допълнение към представянето на новия автомобил от Формула 1, отборът на McLaren Racing представи и автомобила, който ще се състезава в шампионата на електрически всъдеходи Extreme E през този сезон. 


McLaren Racing


Всъдеходът е почти в същите цветове като болидите на тима от F1: оранжево и черно. Екстерминят електрически всъдеход ще участва в пет събития от сезон 2022. Всъщност говорим само за окраската, тъй като самите автомобили в тази състезателна серия са еднакви за всички отбори.

Марк Грейн е назначен за ръководител на отбора. Преди това той работеше за McLaren във Формула 1, а когато компанията започна да се състезава в IndyCar, той се премести в този американски шампионат.


McLaren Racing


Американецът Танер Фоуст, известен в дрифта и раликроса, както и новозеландската рали пилотка Ема Гилмор, ще станат пилоти на McLaren в електрическите офроуд състезания. Ема Гилмор ще бъде първата жена-пилот в историята на McLaren.

0 от 500