IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вторият електромобил на Dacia ще е по-голям от Spring

Най-вероятно това ще бъде опростена версия на възроденото Renault 5

Френският производител Renault Group най-после се е върнал на пътя на печалбата, след като през последните 2 години бе на загуба. Това става ясно от публикуваните финансови резултати на концерна, заедно с колите бяха представени и плановете на плановете, както на самата марка, така и на нейната дъщерна компания Dacia.


Renault 5


От тях става ясно, че вторият изцяло електрически модел на румънците ще се появи на пазара през 2024 г. Той ще бъде от сегмент B, като ще замени първия модел на ток – Spring, който е и най-евтиният електромобил на пазара в Европа.

Според главния изпълнителен директор на Renault - Лука де Мео, че новата електрическа Dacia ще бъде изградена на платформата CMF-BEV, а това трябва да я направи по-голяма от Spring, чиято дължина е едва 3734 мм. Нейният наследник ще бъде дълъг поне 4000 мм, като това е единственото, което се знае със сигурност за него в момента.


Dacia


Все пак, има и някои предположения, които изглеждан логични. Френският производител се готви да възроди легендарния хечбек Renault 5, което означава, че електромобилът на Dacia може да бъде негова опростена версия. Същото се отнася и за достъпното супермини Sandero.

Новият електрически автомобил на Dacia ще бъде свързан не само с моделите Renault и Alpine, но и с наследника на Nissan Micra. В края на миналия месец беше обявено, че японският хечбек от сегмент B с нулеви емисии ще се произвежда във Франция под друго име. Тези иновации са част от по-голям план, по който работи алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi. Те предвиждат до края на десетилетието излизането на пазара на 35 електрически автомобила.


0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Докато се натуткат да дадат субсидия за ел. коли в българия, Дачия ще представи и нов модел. Спринга се продава вече от близо 1г., а при официално запитване към Оперативна програма "Околна среда" кога ще кандидатстваме, отговора проверете отново юни месец. Типично по нашенски, като измислят и абсурдни условия, вече спокойно може да си тръгне човек от тази държава.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Абсолютната истина
  • #1
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да побързат. Който се забави с електрическите модели си тръгва по пързалката на фалита.