IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и художник превърнаха 8-Series в произведение на изкуството

Моделът The 8 X Jeff Koons излиза в тираж от 99 бройки с впечатляваща цена

Германският автомобилен производител BMW и известният художник Джеф Кунс превърнаха 8-Series Gran Coupe в произведение на изкуството. Автомобилът получава името The 8 X Jeff Koons, като ще бъде пуснат на пазара в САЩ в ограничена серия от 99 бройки.


BMW The 8 X Jeff Koons


Първият автомобил от серията ще бъде продаден на търг на 4 април в Ню Йорк, а останалите ще се продават само на американския пазар. Цената на всяка кола от лимитираната серия е 350 995 долара, обявиха от компанията-производител.

В основата на проекта е версията M850i xDrive Gran Coupe, която е получила жълта предна част със сини акценти под фаровете. Има и бели фигури от всяка страна и те изглеждат като рисунки на звуков ефект в комикс. Върху покрива са поставени пресичащи се линии в нюанси на синьо и сиво, а отстрани са нанесени щрихи, които също са вдъхновени от комиксите.


BMW The 8 X Jeff Koons


Изображението на облак излиза от предното колело, докато хоризонталните сини линии създават усещане за скорост. Изненадата отзад е изображението на експлозия, подобна на карикатура, върху багажника и задната броня.

Интериорът е също толкова жив с микс от яркочервена и синя тапицерия на седалките. Долната част на арматурното табло и подовите постелки са в цвят бордо. Панелите на вратите и килимите са светлокафяви. Табелката на капака на държача за чаши идентифицира специалното издание и подписа на Джеф Кунс.


BMW The 8 X Jeff Koons


От BMW твърдят, че изграждането на всеки един от тези автомобили изисква 11 етапа и няколкостотин часа работа. Специализирани екипи на автомобилния производител ще правят по две такива коли на седмица, като дилърите на марката в САЩ вече приемат поръчки.

Самият Кунс и преди това си е сътрудничил с BMW, като през 2010 година създаде арт-автомобила BMW M3 GT2. Тази кола също изглеждаше екстравагантно, като през същата година участва в „24 часа на Льо Ман“.


Още снимки на екстревагатнния автомобил - вижте в галерията:


Снимки: BMW

0 от 500