IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стара „Лада“ отне световен рекорд на BMW

Руснак с ВАЗ-2106 дрифтира 17 часа и половина без прекъсване (ВИДЕО)

Жител на Екатеринбург постави световен рекорд по непрекъснато дрифтиране. В продължение на 17 часа и 34 минути руснакът Евгений Новокшонов караше ВАЗ-2106 в непрекъснато контролирано занасяне по заснежена писта и така той подобри предишния рекорд, който принадлежеше на заводски отбор на BMW.


Лада дрифт


Новото най-добро постижение е бил постигнато на специално подготвено трасе, разположението на езерото Калди в Челябинска област. Новокшонов стартира в 10 часа сутринта и приключва малко преди 4 часа на следващия ден. През цялото време руснакът излъчва изпълнението в канала си в YouTube.

Евгений използва личния си автомобил, който обаче е сериозно модифициран. „Шестицата“ получава допълнителен 200-литров резервоар с бензинова помпа, която вкарва гориво в главния резервоар по време на движение. Колата е получила и допълнително осветителна система, а корпусът е направен от пластмасови елементи, което позволява намаляване на теглото до 800 кг.



След 16 часа въртене радиаторът на старата „Лада“ се е спукал и така следващите 94 минути състезателят се движи без този важен елемент. Новокшонов твърди, че ако не е била повредата, е можел да изкара още няколко часа зад волана. В крайна сметка обаче, след като подобрил значително предишния рекорд на BMW от 8 часа, Евгений е решил да спре.

Сега руснакът кандидатства за място в Книгата на рекордите Гинес, като за целта трябва да внесе такса от 1500 евро. Той е събрал половината сума от дарения по време на прякото предаване.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500