IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan се сдоби с екстра за 500 000 долара

За атрактивната доработка на всъдехода е използван 3D-принтер

Rolls-Royce Cullinan определено е един от най-скъпите SUV-автомобили на света, като предлага почти безгранична гама от персонализации. Но за тунинг компаниите нищо никога не е достатъчно, което се доказва и от най-новото предложение на американската компания 1016 Industries, която представи 3D-принтиран боди кит от карбон за кросоувъра.


Rolls-Royce Cullinan от 1016 Industries


Специалният пакет, наречен “Limited Edition Custom Cullinan” е на внушителната цена от половин милион долара, като визуално се отличава с атрактивни карбонови панели, които са с дизайн, позволяващ "безпроблемно интегриране към серийното купе". Частите включват нова предна броня с по-големи въздухозаборници и допълнителни светлини, по-широки колесни арки, двоен заден спойлер и нова задна броня с дифузьор.

Допълнителният боди кит е наличен в различни нюанси на оригиналния цвят на карбоновите детайли, като външният вид се допълва от специални джанти, предлагани от компанията, които, естествено, са в черен цвят. От 1016 Industries добавят, че новите принтирани компоненти са спомогнали да се свали теглото на кросоувъра, но не уточняват с колко точно килограма.


Rolls-Royce Cullinan от 1016 Industries


От тунинг компанията не са правили допълнителни интервенции по двигателя на Rolls-Royce Cullinan, което ще рече, че под капака е стоковият вариант на 6,75-литровия туинтурбо V12, постигащ максимална мощност от 571 к.с при конвенционалния модел или 600 к.с. за версията Black Badge.

За момента, модифицираният чрез 3D-принтиране луксозен SUV е представен само в серия от рендъри, но от 1016 Industries заявяват, че са готови да започнат доставки на първите доработени автомобили след няколко седмици. Стартовата цена от половин милион долара може и да нарасне, в зависимост от персоналните желания на собствениците. Извън бодикита за Culinan, компанията предлага подобни доработки за суперколи като Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S и Lamborghini Huracan.

Повече снимки на доработения Rolls-Royce Cullinan вижте в галерията:

0 от 500