IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикап, какъвто не сте виждали

Под тази модифицирана на вид каросерия има рама, която обикновено се намира под кабината на индустриално шаси

Показваме ви един добър пример за интересна автомобилна доработка. Когато ръководителят на Overkill Racing от щата Юта решава, че иска да направи нещо средно между пикап, камион и спортна кола, той започва работа с дигиталните дизайнери от Abimelec Arellano и Engle Brothers Fabrication. Идеята им е да създадат супермодерен пикап на базата на ретро Chevy камион.


Chevrolet C50


Така се получава това 6x6 превозно средство с шест врати, което виждате на снимките. И не само това, но ако се вярва на подробностите в Instagram, Overkill прави много повече. В акаунта на Overkill в Instagram се казва, че първоначалният избор е бил пикап от второ поколение на Chevrolet C50 - лек двутонен пикап, еквивалентен на съвременен от серията 5500.

С течение на времето тази селекция се променя в C60 от 1968 г., който по онова време е най-масивният двутонен пикап. Така че под тази модифицирана на вид  каросерия има рама, която обикновено се намира под кабината на индустриално шаси. Стандартно тези зверове са се предлагали с единична ос отзад с двойни задни колела, но дизайнерите настояват за два моста отзад и 6x6 задвижване.

От Overkill изработват шасито от тръбни профили, а окачването е максимално занижено. Предполагаме, че тази конструкция ще използва повече въздушни възглавници от Austin Bagpipe, за да вдигне калниците над тези огромни, хромирани джанти. За съжаление от ателието не споменават какво се крие в двигателния отсек. Най-големите двигатели, налични в донора са V8 бензин и шестцилиндров дизел.

Сега, след повече от година в сериозни етапи на планиране, създателите ни информират, че това все още неназовано синьо и сиво чудовище прави първите си стъпки към реалността . Изглежда, че никой не е сигурен колко време ще отнеме за изграждането му, но шеговитият хаштаг за момента е #SEMA2030.

Въпреки че го очакваме по-рано, осемгодишно изграждане не би било изненадващо, нито нещо, от което да се срамуват специалистите, които си имат и доста друга работа, а това творение е само и единствено за реклама. Все пак, подобен звяр след десетина години ще изглежда доста диво сред всички електрически автомобили, които се очаква да се нароят.

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    " че иска да направи нещо средно между пикап, камион и спортна кола "-нещо средно като НИЩО !
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо се дава публичност на такива кретении? Нито е красиво нито е практично, това е някаква автомобилна чалга. Но все пак всеки има право на лош вкус.