fallback

Корейците за първи път изпревариха Honda в САЩ

Hyundai и Kia записаха рекордни продажби зад океана

Корейските компании Hyundai и Kia са изпреварили японския автомобилен производител Honda на пазара в САЩ през миналата година. Двете марки заедно са продали повече автомобили, камиони и миниванове в САЩ, отколкото Honda, като това се случва за първи път от стъпването им на пазара.

Hyundai и Kia са реализирали общо над 1,4 млн автомобила, докато Honda отчита по-малко от 1,3 млн единици. Въпреки че работят като отделни марки в Щатите, Hyundai и Kia са част от един концерн - Hyundai Motor Group, като моделите им споделят голяма част от агрегатите и технологиите.

През 2021 г. и двата бранда отчитат рекордни продажби, като Kia за първи път преминава границата от 700 000 автомобила, докато Hyundai увеличава пазарния си дял близо 1 процент.

Това не е единствената промяна в класацията по продажби на американския пазар. Toyota свали GM от върха за първи път, като продаде с около 114 000 повече автомобили от конкурента си. От GM обясниха този резултат с недостига на микрочипове, като това вероятно се е отразило и на резултатите на Hyundai и Kia.

fallback
  • #4
    Аноним ( преди 2 години )
    Нонда и Акюра са различни дилари ,но последната не е с голямо име.Малък наличини модели с никакви почти опции.Хонда с малко повече,но всички с един мотор.Акорд си е добре,по..1 модел SRV добър замисъл.не чак добро моторно оборудван!! 1.6 л,то и с турбо,пак си 1.6 и малко повече к.с.Не е никакъв плус за модела,който и други дреболии го поставят по надоло.Електрониката не е топ,глупави проблеми с камери,чистачки,датчици...и клиента търси друго
  • #3
    Дяков ( преди 2 години )
    В тези 1,3милиона на Honda включени ли са и продажбите на Acura, която също е марка на Honda?
  • #2
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    В САЩ Киа и Хюндай се продават в различни дилъри, т.е смятат се резултати от 2 дилъра с тези на един....малко не се връзват сметките, защото ако се прибавят и резултатите на Acura ще е малко по различно.Общо взето, статията е скалъпена и е загуба на време
  • #1
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    Ами става все по-видно, че епикУрейците започват да мачкат - понастоящем Х-Й + КиА в Щатите, след петилетка и нещо на ход идва G-E-N-E-SiS в Щатите и ЕU и става напълно нормално да е ГОСПОДСТВАЩ в своята си супер-висока люкс-класса, предоставяйки съвсем елегантно и уместно първенството и палмата на обичайния заподозрян - RR.!.
fallback
Последни