IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много рядко BMW се продава за 2.45 млн. долара

Роудстърът 507 е произведен през 1958 г., като е напълно реставриран

Произведено през 1958 г. BMW 507 се продава на онлайн-търг в Hemmings. Автомобилът е поддържан в перфектно състояние, а автентичността му е потвърдена с официален сертификат на баварската компания.


BMW 507 Roadster


Колата принадлежи към много ограничена партида роудстъри, които са произведени в тираж от 254 екземпляра. И само 21 от колите, които слизат от поточната линия на BMW, са боядисани в сиво.

Конкретно, тази машината е слиза от конвейера на 14 януари 1958 г., като е 110-а от общо 254. Първоначално тя е била изложена в павилиона на BMW в Мюнхен, но през май същата година е предадена на нейния първи собственик. Това е Густаво Зинг, който притежава дилърската мрежа на Mercedes-Benz във Венецуела.


BMW 507 Roadster


През 1960 г. роудстърът се завръща в Германия, където прекарва следващия половин вес. Автомобилът е реставриран през 2007 г. от подразделението BMW Classic, а през 2014 г. експерти от баварската марка му дават сертификат за автентичност както на самата кола, така и на всички резервни части по нея.

BMW 507 Roadster е един от най-емблематичните модели в историята на баварската марка, най-вече заради факта, че тиражът му е ограничен до 254 екземпляра, два от които са закупени от Елвис Пресли. В наши дни намирането на такъв автомобил в продажба е почти невъзможно и това обяснява високата цена на тази кола. Нейният собственик иска 2,45 млн долара.
 
 
Още снимки на забележителния автомобил - вижте в галерията:

0 от 500