fallback

От Камаз до Rolls-Royce: Най-екстремните машини в Рали Дакар

Тези 11 участници влязоха в историята. Кой с постиженията си, кой - с откровената си лудост

В самото начало на 2022 година започва и едно от най-легендарните изпитания в автомобилния свят: Рали Дакар. В продължение на седмици някои от най-смелите пилоти в света ще изправят своите машини срещу пустинята, времето и едни срещу други, рабира се. Но истинските ценители на това приключение няма как да не признаят, че то с течение на годините изглежда все по-малко като приключение, и все повече като професионално организирано шоу. Далечен спомен са случаите като през 1982, когато Марк Тачър, синът на Маргарет Тачър, изчезна в Сахара за цели шест дни. А и автомобилите, някога пъстра смес от самоделки и налудничави идеи, днес са творения на цели инженерни екипи от могъщи транснационални компании. Нищо обаче не ни пречи да си припомним времето, когато нещата не стояха така, и да подберем най-екстремните машини в историята на ралито. Някои попадат в списъка заради удивителните си постижения, други - заради откровената си лудост.       11-те най-екстремни машини в Рали Дакар (ГАЛЕРИЯ):

 

fallback
  • #4
    Toto Rino ( преди 2 години )
    Беше Париж-ДакарБрутални ...
  • #3
    до 1 ( преди 2 години )
    два тона е стандартният боулър с V6, без подготовка за Дакар и без хидравличния крик. Е, и 10 тона също не е, това е явно художествено преувеличение :D
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам защо още го наричат Дакар!Болно ми е, и е много жалко за най- великото рали състезание което приключи през 2008 година.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Bowler Wildcat тежи по-малко от два тона. Останалото до 10 сигурно е защото си карат чай за между етапите.
fallback
Последни