IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как изглежда Toyota Tacoma, която стигна до Южния полюс за 40 часа

С впечатляващото си постижение този пикап попада в Книгата на рекордите Гинес

Точно преди 10 години полярният изследовател Джейсън де Картере поставя световен рекорд на Гинес за най-бързо пътуване по суша до Южния полюс. Карайки модифицирана Toyota Tacoma, той изминава 1113 км до Антарктида за по-малко от 40 часа.


Polar TRV


За да се справят с тежките условия, инженерите трябваше сериозно да модифицират пикапа, който беше наречен Polar Expedition Concept или Polar TRV. Той е разработен за рекордно време на базата на серийната Toyota Tacoma от 2010 г., като в проекта са се включили и експертите от исландското тунинг-ателие Arctic Trucks.

Специалистите са преработили изцяло каросерията и шасито, а също така са модифицирали окачването, монтирали са подсилени амортисьори и масивни гуми. Освен това пикапът е оборудван с резервоар за гориво от 1500 литра, състезателни седалки и изолирана кабина с метална клетка.


Още снимки на Polar Expedition Comcept - вижте в галерията:


Тунингованата Tacoma се задвижва от 4,0-литров TRD двигател с турбокомпресор с мощност 380 к.с. Задвижващият агрегат е оборудван с допълнителна отоплителна система, като всички доработки по пикапа са стрували около 400 000 долара.

Многобройните подобрения позволяват на Polar TRV да измине 1113 километра от лагера Patriot Hills до Южния полюс за 39 часа и 54 минути, поставяйки нов Световен рекорд на Гинес.

Снимки: Curve Vehicle Design

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До номер 4 ( преди 2 години )
    Щом това е въпросът, защо Тесла трябва да го може?
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До #4 ( преди 2 години )
    Само доработката на тази Тойота струва 400 000 щатски долара, при това, преди десет години! Днес, това са 500 000 щатски долара. С тези пари можеш да стигнеш до полюса с доста на брой превозни средства.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Въпросът не е дали ходиш всеки ден ще е северният или южния полюс или не А Въпросът е дали е даден автомобил може да го направи и по този начин да знаеш какви възможности има той.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Оня с теслата ( преди 2 години )
    "Искам някоя Тесла да го направи това." - Щото ти всеки ден ходиш до северния полюс.
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Krom ( преди 2 години )
    Японците са железни! Определено, сред най добрите. Това си е тест и за конструкцията и за инженерите и за екипажите. Браво!