IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Roadster изчезна от ценоразписа на Tesla

Компанията премахна цените на спортния модел и вече не приема резервации за него

Най-дългоочакваният модел на Tesla ще се отложи допълнително във времето и някои наблюдатели дори започнаха да се усъмняват, че изобщо ще се появи. Спортният Roadster, който трябваше да ускорява до 100 км/ч за под 2 секунди и да изминава 1000 км с едно зареждане, бе обявен от Илон Мъск през 2017, но след това няколко пъти бе отлаган, последно за 2023. А сега компанията внезапно премахна цените за него от сайта си и спря да приема резервации с предплащане.


Tesla Roadster


Стана ясно, че Tesla няма да може да се справи със сроковете за лансиране на новия модел, но това не попречи хората да вярват на обещанията на компанията за уникалния роудстър. И да плащат предварително по 50 000 долара за да си запазят автомобил и дори по 250 000 за да са сред щастливците, които ще получат машина от лимитираната първа партида, наречена Founders Series.

Сега обаче, производителят на електромобили премахна цените от официалната си страница, където можеше да се направи заявка, а по-наблюдателните забелязаха, че вече я няма и опцията за резервация за Roadster. И мнозина се запитаха на какво се дължи подобно решение и дали няма някакъв сериозен проблем пред лансирането на спортния модел.

Според някои, премахването на опциите в сайта на Tesla може да означава просто, че планираните за по-скорошно производство бройки Tesla Roadster просто са разпродадени. И може да се окажат прави, макар това да би означавало още забавяния, както и предстоящи промени в спецификациите и цените на модела. Компанията неотдавна направи нещо подобно и с пикапа Cybertruck, като премахна цените и спецификациите му от сайта си.


Tesla Roadster


Специалисти са установили, че премахването на информацията за Roadster се е случило в периода между 13 ноември и 12 декември, макар че не е установено точно на коя дата е станало това. Това не е толкова важно - по-важното е как тези промени ще се отразят на лансирането на модела. И честно казано едва ли ще видим сериен модел догодина, а по-скоро през 2023.

Roadster официално стана най-дълго отлагания модел на Tesla до момента, плътно следван от Cybertruck, макар за последния компанията да направи значително по-голям прогрес и пикапът наскоро да бе забелязан като прототип с редица промени спрямо първоначално представения модел. Същото не може да се каже за роудстъра, който извън представянето си преди няколко години не се е появявал в по-скорошна светлина или с някакви промени.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че могат да го направят бързо ако им е важно е ясно задвижването го ползват от месеци в Плайд моделите най-вероятно нещо не им е на сметка да бързат да го почнат уточнявали са че това не им е приоритетен модел
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Нашите телефонни измамници могат само да се учат от Илон-далаверата. Те от време на време излъжат някой да им хвърли 2-3хил. през балкона и това е. Илончо им покаже една снимка, потанцува им малко на сцената и хоп 50хил. депозит.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    topper ( преди 2 години )
    не е ли ясно - ще вдигат цената. Римак е 2 милиона $. Мъск направи грешка да обяви тази кола за 250к$ , сега я поправя.