fallback

Rimac Nevera се забавлява офроуд, преди да бъде унищожена

Собственикът на компанията лично изкара електрическата кола извън пътя (ВИДЕО)

Първите бройки от Rimac Nevera са все по-близо до достигане до клиентите, но трябва да се направят някои последни неща, преди разработката да приключи. Това включва краш-тестове на напълно завършен предсериен автомобил.

Компанията е построила над дузина прототипи на Nevera, като използвал редица от тях за краш-тестове. Автомобилът в това видео е произведен през 2021 г. и е използван за демонстрации по цял свят. Тази Nevera също така е тествана от някои медии, като официално беше обявена за най-бързия сериен автомобил в света.

За съжаление, този прототип скоро ще бъде разбит като част от глобалната програма за хомологационни тестове на Rimac. Затова и шефът на компанията Мате Римац реши да направи нещо, което никой от клиентите вероятно няма да стори.

Хърватинът изкара електрическата хиперкола на черен път, покрит с хлъзгави листа, по който стигна до строителната площадка на бъдещия технически център на Rimac край Загреб. Въпреки цялата кал, Мате успя да прекара колата през няколко препятствия, за да я изцапа сериозно.

Както е известно, Rimac Nevera има четири електрически мотора, които предлагат мощност от 1914 к.с. и 2360 Нм въртящ момент. Захранването на тези двигатели с енергия идва от течно охлаждана батерия с капацитет 120 кВт/ч, която осигурява пробег от 547 км (според цикъла WLTP. Автомобилът ускорява от 0 до 96 км/ч за 1,85 секунди, до 100 мили/ч (161 км/ч) за 4,3 секунди и изминава 1/4-миля (402 метра) за 8,6 секунди.

Снимка и видео: Rimac

fallback
  • #3
    Обективно ( преди 2 години )
    интересното от клипчето е, че строят ново съоръжение в което ще се помещават. Ще е интересно да видим какво ще бъде и за какво ще го използват.
  • #2
    PLAID ( преди 2 години )
    Да, това момче с псевдонима CroDriver със зелената E30-ка (BMW VST Race EV) с 300 железофосфатни батерии A123 Systems по 20Ah, която вадеше 500 коня на колелата и като застанеше до някоя M6-ца, хората си изпускаха пакетчетата семки: Ко туй уааа?!? После се наслуша на семкаджийски приказки за зимата и в гаража си VST Conversions направи E30-ка с 2 мотора BMW bi-moto EV project. Останалото е история.
  • #1
    Никола ( преди 2 години )
    Страхотно видео, а CEO-то на компанията (освен всичките постижения в света на автомобилостроенето) изглежда голям пич! Само напред и нагоре, новаторите като него, Илън и сие разместват пластовете и поставят нови, по-високи летви в сферите си!
fallback
Последни